Bolesti kyčle do kopce a do schodů

Bolesti kyčle do kopce a do schodů

sensai  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
Dobrý den.Asi týden mě bolí zřejmě kyčelní kloub,v pravo.Bolest jako by se stěhovala občas na jiné místo.Nejdříve to bylo na horní hraně pánve,poté jako by někde na boku hýždě,pak u kostrče.Začlo to asi po sportu.Prostě jednou večer jsem si všimla mírné bolesti a ještě ten den v noci velká bolest a už nepřešla.Celé roky dost sportuji a nikdy nic,co by se týkalo kyčlí.Při chůzi po rovině téměř nebolí,z kopce a ze schodů nebolí vůbec.Ovšem při chůzi do kopce a do schodů je bolest velká.Pokud sedím,celá pravá strana hýždě a u kostrče nějak zatuhne a bolí.Na kole ale žádné bolesti necítím.Můžu šlapat velmi prudký a dlouhý kopec,nic nebolí ani bolesti se potom nezhoršují.Ale stačí zvednout něco těžkého,vyšlápnout na schod,nebo sednout na židli a bolest je taková,až přichází mdloby.Jedná se o kyčelní kloub?Jsem asi tak 11 let po operaci páteře -stabilizační-L4-L5 a stenosy-zúžení páteřního kanálu.Operace se povedla výborně,všechny kontroly byly v pořádku,potíže téměř žádné.Cvičím,sportuji svalový korzet pevný.Výška 168cm,váha 70.Minulý rok mírný výpadek co se týče sportu,pro operace obou kolen-osteochondrosa a srůsty na kloubních pouzdrech,a dvě operace gyn.-odebrání dělohy pro nekonrolovatelný růst sliznice děložní.Ale vše jsem na podzim a v zimě dohnala.Děkuji moc za odpověď.Mail : sensai2@seznam.cz
MUDr. Kateřina Šochová, Rehabilitační centrum Šenov  |  Basic member  |  Rehabilitační a fyzikální medicína  |  Šenov
  • 38 odpovědí
  • 9 Likes
Dobrý den,

bolest může vycházet z oblasti páteře, kyčle, či pánve. Vzhledem k tomu, že jste již po operaci Lp, doporučila bych Vám nejdříve navštívit neurologa, zda je po této stránce vše v pořádku. Neurolog poté může určit další postup (ortopedie, rehabilitace).

Přeji krásný den, s pozdravem MUDr. K. Šochová.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
sensai  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,děkuji za odpověď.K neurologovi jsem seještě nedostala,jsem objednaná na 28.6.2013.Nicméně mám rtg.vyšetření kyčle - pravá kyčel bez traum.změn,nerovnost kloubní plochy acetabula a aymetrií štěrbiny a plytší stříškou.A UZ pr.kyčle - kyčel kloub bez zmnožení tekutiny,zvykle utvářen.V úponechna spina iliaca ant. inf. vidět vícečetné kalcifikace vel. do 5mm,které kontralaterálně nejsou přítomny.Svalovina i úpony bez ruptury,bez hematomu.Spina iliaca ant. sup. bez nápadnosti.Závěr:Entesopatie v oblasti úponů na spina iliaca ant. inf.Pan doktor na sonu mi popřál upřimnou soustrast,že budu mít stále velké bolesti,neboť na tyto bolesti nic nezabírá.Poslal mne k obvodnímu lékaři,že ten to už pořeší.Obvodní mi řekl,že mi nic není,ať se okamžitě posadím a nesimuluji.Jestli chci,že mi může maximálně píchnout magnesium a že je to tak všechno,co pro mne může udělat,že neví,jak se něco takového léčí.Jenže pokud si sednu,během půl minuty už cítím takovou bolest,že jsem donucena vztát a celý den už mám celou ravou stranu v kreči,celý hýžďový sval a snad i kyčel,já nevím,a neuvolním to ničím,ani léky,ani mastí,snad jen pir protahováním na musc.piriformis,kdy je teda okamžitá úleva,zato později a hlavně v noci maximální bolesti.Nejdříve první potíže byly teda tam,kde mi cca po měsísi našli enteziopatii.Poté se hned během týdne přidala bolest u kostrče a sedacího nervu.U kostrče se mi udělala boule,což jsem si později vzpoměla na můj z dřívějších dob problém s m.piriformis,tak jsem se snažila cvičením roztáhnout.Boule zmizela,bolesti zůstaly,bolest šla vnitřím a zadním stehnem až do šlapky,občas brnění v noze.Roztahovíním ale brnění a vystřelování bolestí bylo už jen občas.Na netu lidi psali,že pokud by šlo o synrom piriforms,pomůže Phlogenzym.Začla jsem brát 2x3 tablety.Hned druhá dávka mi ulevila.Napadlo mě přestat zatěžovat nohu,co to jde.Nejvíce mi asi škodí zdvihat velkou váhu,pak neunesu ani hrnek s čajem v pravé ruce.V práci se denně natahám těžkých krabic.Stojím tedy při zdvihání břemen jen na levé noze jako čáp.Vím,děsná loupost,zatěžuji moc vše v levo.Už to i cítím.Začíná bolet tříslo v levo a další části...Jenže obrovská úleva.Díky nezatěžování a Phlogenzymu spasmy hýždě mizí a sedací nerv se uvolnil natolik,že už mi bolestí netečou slzy.Sedět stále nevydržím,pokud musím řídit auto,sedím na levé půlce a pravou pěstí jsem zapřená do sedadla a nadzdvihuji půlku pravou.Půl hodinovou cestu z práce absolvuji se dvěmi přestávkami na uvolnění chůzí.Ovšem chodit taky déle nemohu.Už se začínám bát,že jde o páteř,ale pokud mi nevadí zdvihání břemen na jedné noze,(a to i dost těžkých,třeba i 25 kg)páteř by to neměla být,ne?Každopádně nevím,co mi je,nemám lékaře,co by mi pomohl,nevím kam se obrátit,nevím co se mnou bude,začínám snad upadat v depresi.Snažím se,fakt se snažím,už to trvá "dlouho",a žádná naděj.Chybí mi endorfiny,jsem aktivní sportovec,dělám cyklistiku a běh,rekreačně,mám najeto 20 000 km na kole a naběháno téměř 500 km,nikdy nic,žádné zranění,dodržuji volné dny,relaxuji,cvičím LTV,jezdím do termálů,používám sportovní výživu,zdravou stravu.Nikdy se nic nestalo ani jsem nepřidala zátěž.Používám sporttester,hlídám tepovou frekvenci,nejsem přetrénovaná.Momentálně jsem bez sportu,sotva toleruji chůzi a na kolo se sednout už bojím,ze strachu,že v noci zas přijde úmor.Bez horkého termoforu se ležet nedá.Zřejmě způsobuje prokrvení a tím zmírňuje bolest.Nemůžu najít polohu v ktéré by byla úleva od bolesti.Není nikdo,kdo by mi řekl,co se mi stalo,kde je chyba,co dělám špatně a jak to napravit a uzdravit se.Vzala jsem pár dní dovolenou a zkouším nezatěžovat vůbec.Ale stačí jeden špatný pohyb a vše je zpět,chápete to někdo?(Pomozte mi prosím)Nejsem simulant.
MUDr. Kateřina Šochová, Rehabilitační centrum Šenov  |  Basic member  |  Rehabilitační a fyzikální medicína  |  Šenov
  • 38 odpovědí
  • 9 Likes
Dobrý den,
pokud to k nám nemáte daleko, objednejte se ke mně, můžete buď telefonicky na XXXXXXXXXXX nebo XXXXXXXXXXX nebo lze i online na XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX.
Myslím, že možnosti existují, ale to až osobně, tj. po vyšetření u nás.
Přeji krásný den, s pozdravem MUDr. K. Šochová.
Zokejka  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, mám úplně stejný problém jaký jste měla před léty s kyčlí při chůzi do kopce, schodů. A také jsem po operaci L4/L5 stenóza páteřního kanálu.Můžete mi prosím dát vědět co Vám tenkrát pomohlo? Moc vás prosím, od lékařů jsem se pomoci nedočkala, vyšetření jsou ok.