Bolesti pravé kyčle při chůzi

Bolesti pravé kyčle při chůzi

anonym  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
Dobrý den, je mi 34 let a je to asi dva měsíce mám bolesti pravé kyčle.Jsem rok a půl po porodu a trpím obezitou.Kyčel mě bolí hlavně při chůzi,ráno po vstávání z postele hodně a při pohmatu .V 18 ti letech jsem na pravé noze prodělala zlomeninu holenní kosti a mám nepatrne asi o 1cm kratší nohu,žádné kompenzační pomůcky neužívám,ale při chůzi jsou bolesti teda značné .Nevíte o co by mohlo jit??
Karel Štěpánek  |  Basic member  | 
  • 32 odpovědí
  • 1 Like

Dobrý den je možno stanovit příčinu, popř. příčiny. Avšak nutná osobní
návštěva. Karel Štěpánek reflexní terapie Jihlava.
marsi  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 14 odpovědí
Dobrý den, trápí mě již delší dobu bolest v oblasti beder. Cca před měsícem mě bolelo pravé koleno, nemohla jsem na něj ani kleknout. Po dvou týdnech se bolest přesunula do oblasti kyčelního kloubo, kdy mě to hodně omezovalo hlavně při větší zátěži,ani na kole jsem nebyla schopna ujet více km. Od minulého týdne,se mi to,ale přesunulo do beder. Bolest v klidu není,jen mi často mravenčí šíje. Při větší zátěži,třeba chvíle jízdy na bruslích nebo běhu,mě začnou bolet bedra s tím,že se nemůžu ohnout ani nic vzít těžkého. Když cvičím i tak dál bolest mi vystřeluje do pravé nohy a to do celé. Nejsem pak schopna ani nic ujít. Když se zastavím celá noha mi mravenčí a od beder mi vystřeluje bolest opravdu silná. Nemůžu se pak ani posadit do auta. Můžete mi prosím doporučit co s tím a o co by se popř mohlo jednat? Děkuji, věk 18,žena, sportovního rázu
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
jak popisujete příčina může být v meziobratlové ploténce, která může dráždit nervové struktury. Příčina může být ale i jiná, vážnější. Neváhal bych a co nejdříve bych se nechal vyšetřit u odborného lékaře oboru neurologie, který zařídí vše potřebné.
prim. Moster, Revmacentrum

Reakce na Revmacentrum®

• 14 odpovědí
Dobrý den,
ráda bych poprosila o radu - trápí mě bolesti v bederní oblasti,již 3 roky. Bolesti jsou střídavé,někdy nebolí vůbec někdy naopak šíleně. Už měsíc mě to bolí ve velkém a hlavně při zátěži,kdy mi to putuje až do nohy a mravenčí. Rehabilitací jsem měla požehnaně a léků jsem taky brala dost a nic nepomohlo. Našla jsem si tedy velice dobrého neurologa,který mě už poslal na Magnetickou resonanci.
Chtěla bych se zeptat,jak MR při snímání bederní páteře probíhá. Lékař chce vyloučit susp.vysokou lumbální hernii. Závěrem mi napsal toto - szbakutní lumbofemorální syndrom s kořenovou sensitivní symptomatikou L4 vpravo v.s. diskogenní etiol nápadnější sttodynamické poruchy LS páteře s doprovodnout blokádou SIS vpravo. Co to prosím pro mě znamená. A nepomohla by mi od bolestí již operace? Jsem sportovec a o operacích jsem slyšela hodn a jsou prý úspěšné. Děkuji

Reakce na marsi

prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Basic member  |  Traumatologie  |  Přerov
  • 355 odpovědí
  • 6 Likes
K seriosnímu odpovězení vašich dotazů probíhá právě to vyšetřování.

Reakce na marsi

Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
vystřelování bolesti s mravenčením může být příznakem s vysokou hladinou pravděpodobností poruchy meziobratlové ploténky (vyklenutí či výhřez), která dráždí nervové struktury. Stav věci prokáže magnetická rezonance. Pokud se tento předpoklad prokáže, porucha ploténky se může upravit bez operace aplikací ozónu (O3) do poškozené oblasti - tzv. ozónoterapie, při neúspěchu je léčba operativní.
prim. Moster, Revmacentrum

Reakce na Revmacentrum®

• 14 odpovědí
Dobrý den,
mám dlouhodobé problémy v bederní oblasti. Dnes jsem podstoupila magnetickou rezonanci, kde mi napsali toto- chondroza disku L5-S1, v etazi L5-S1protruze disku 3,5mm, cirkularne s transverzni rupturou anulus fibrosus, diskretni kontakt disku L5-S1
můžete mi říct o co jde?... Bolesti mi vystřeluji do pravé nohy až po kotník, při dlouhém sezení mi mravenčí bedra. Dostala jsem nějaký obstřik do beder a do zadku. Ale po tomto obstřiku mi mravenčí celá pravá noha a to od beder až po prsty na nohou. A celkově mě bolí pravá noha a při postavení ze sedu se mi noha podlomí a trvá než se pořádně rozejdu. Může to mít nějakou spojitost? Na podobném obstřiku jsem byla cca před 14dni,kdy jsem měla stejné problémy...měla bych to říci svému neurologovi nebo je to běžné? Děkuji

Reakce na marsi

Olma R+,s.r.o.  |  Basic member  |  České Budějovice
  • 16 odpovědí
Dobrý den,
v popisu MR by mělo být uvedeno s čím je diskrétní kontakt disku (s kořenem?) Pravděpodobně podle popisu jde o kořenový syndrom i když protruze 3,5 mm není nijak veliká (protruze je vyklenutí ploténky, kdy je právě porušen vnější obal a pružné jádro se tlačí ven). V každém případě zhoršení příznaků po obstřiku běžné není a měla byste to konzultovat s vaším neurologem.

Reakce na marsi

• 355 odpovědí
  • 6 Likes
běžně to řeší neurolog
FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den,
určitě doporučuji vyšetření u odborného lékaře (neurologie), ale také docházet na fyzioterapii, kde by jste se zaměřili na funkční řešení problému a tím na odstranění Vašich potíží.
Přeji brzké zbavení obtíží!
Mgr. Katka Pešlová
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice  |  Basic member  |  Praha
  • 169 odpovědí
Dobrý den,
příčin bolestí v kyčli může být mnoho - svalové, kloubní, přenesené od páteře apod. Doporučuji nechat se vyšetřit u ortopeda a s fyzioterapeutem sestavit vhodný pohybový režim, příp. kompenzační cvičení.
Mgr. Gabriela Černá
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den,
určitě je pro stanovení bližší příčiny nutné vyšetření. Příčina může být funkčního charakteru a poté je důležité docházet na fyzioterapii, kde by Vaše obtíže po stanovení rehabilitační plánu pomohli řešit. Je zkrat dolní končetiny řešen podpatěnkou či ne? Často při zkratu jedné dolní končetiny dochází k jinému svalovému zatížení, ale také zatěžování kloubu dolních končetin a páteře je jiné, všechny tyto faktro je důležité při diagnostice zvážit. Možná je tak počínající atroza v kyčelním kloubu. Ale jak říkám, je důležité Vás nejprve vyšetřit a pak se dát do řešení zjištěného problému.
Mgr. Katka Pešlová
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX

anonym  |  návštěvník  |  Bayern
  • 1 odpovědí
Dobrý den, je mi 20 let a již delší dobu cítím bolest v pravé kyčli, ale pouze při a po delší chůzi(min.1 hodina), bolí mě od toho poté celá noha, kyčel bolí jakoby zezadu od hýždí. Momentálně jsem v zahraničí a k lékaři se dostanu nejdříve za dva měsíce. Trpím na skoliózu, a proto skoro každý den cvičím-power jógu nebo pilates, jinak mě bolí záda. U cvičení kyčel bolí jen opravdu zřídka, skoro vůbec a obecně se ta bolest kyčle nezhoršuje. Myslíte, že bych se měla některým činnostem jako třeba cvičení radši vyhnout, než se dozvím, co to je? Děkuji
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den,
takto je opravdu velmi těžké radit co může Vaše obtíže způsobovat. Vzhledem ke skolioze může jít o nerovnovážné napětí svalů v oblasti kyčelního kloubu, třísel, bederní páteře, křížové oblasti, či blokáda křížokyčelního skloubení(si skloubení). Blokády si skloubení mají často prezentaci bolestí takovou, jakou uvádíte. Ale může jít také o strukturální poruchu v oblasti kyčelního kloubu či bederní páteře, proto pokud obtíže přetrvají i po návratu do Česka, určitě doporučuji navštívit odborného lékaře. Také je důležité vědět zda jsou bolesti spíše v oblasti třísel, či zda jsou spíše z boku. Pokud se bolesti objevují i v průběhu cvičení, vynechte cviky, které bolest provokují. Doporučuji plavaní kraulových nohou, které dobře uvolňují oblast kyčelního kloubu a mohly by pomoci v odstranění Vašich potíží. Ale jak říkám, je velmi těžké takto typovat příčinu obtíží bez klinického vyšetření!
Přeji příjemný den!
Mgr. Kateřina Pešlová
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Martin20  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 1 odpovědí
Dobry den , je mi 20 a nedavno jsem byl na snowboardu a citim bolest v prave kycli ,tato bolest se neobjevila asi 2 roky co nehraji fotbal ,kvuli teto bolesti jsem musel skoncit.pri chuzi mi nedovoli bolest plynule vest chuzi ,proto nepatrne kulham ,nemohu ani poradne zvednout koleno smerem nahoru aniz by to nebolelo .Nejake rady ?
Bc. Václav Kovalovský  |  Basic member  |  České Budějovice
  • 99 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den,
můžete mít samozřejměn nějakou poruchu kyčelního kloubu, kterou by musel zjistit ortoped, ale může se jednat i o úponovou bolest svalů kyčelního kloubu, která může způsobovat podobné problémy. Rozhodně zajděte k ortopedovi a poraďte se, ale pokud by bylo podezření na úpony kyčle, tak bych doporučoval ošetření rázovou vlnou.
Bc. Václav Kovalovský - fyzioterapeut, Dobrá rehabilitace, XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
  • 355 odpovědí
  • 6 Likes
pokud se nic nanajde na bžném ortopedickém vyšetření, hledejte pracoviště a ortopeda, který dělá artroskopie kyčle. Je jich v republice pár
Klára83  |  návštěvník
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
pročítám si zdejší diskuzi, mám podobný problém a začínám si zjišťovat informace. Jsem žena, je mi 30 let, mám sedavé zaměstnání. Již delší dobu (několik měsíců, možná rok) mě nepravidelně, ale opakovaně bolívá pravá část bederní páteře nebo pravá kyčel. Ze začátku to byla spíše bederní páteř,hlavně po ránu. Objednala jsem se tedy na rehabilitaci, naučila se nějaké cviky, které se snažím cvičit (i když nevím, zda dostatečně - ale kombinuji s jógou, plaváním apod.), jenže to vlastně příliš nepomohlo a teď mě začala bolet spíše kyčel - při vstávání, chůzi, ohýbání se (to trvá třeba i dva tři dny, pak je to zas nějakou dobu dobré). Tak nevím, zda se znovu objednat na rehabilitaci (fyzioterapeutky se mi zdály dobré, ale od samotného rehab. lékaře jsem se celkem nic nedozvěděla ), příp. k nějakému samostatnému fyzioterapeutovi, nebo spíš někam na ortopedii? Nemám v této oblasti žádné kontakty, tak nevím, kam spíš cílit. Ještě doplním, že pravý kyčel jsem "odjakživa" měla méně pohyblivý než levý a taky že se mi u bot často sešlapává pravá podrážka více než levá - laicky mi připadá, že by to vše mohlo spolu nějak souviset. Děkuji za doporučení.
pozitivni_myšlenka  |  návštěvník  |  Puebla
  • 1 odpovědí
dobrý den.
Jednoho dne jsem pocítil píchavou bolest v levé kyčli.Nemohl jsem ani stát na levé noze. Chodím každý den do schodů s břemenem.Po ránu je bolest zanedbatelná, ale v průběhu dne se stále zhoršuje. Během práce začínám kulhat a cítím nesnesitelné bolesti. Je to vážné či jen namožené a měl bych si jen pár dní poležet?