Neustálá bolest pravé kyčle

Neustálá bolest pravé kyčle

Slack  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
Dobrý den,
už přes 2 měsíce mě bolí pravá kyčel.. Na ortopedii z rentgenu nic nezjistili a řekli mi, že je to nachlazením a že musím zůstat doma, nechodit, nic nedělat.. Avšak doma jsem zůstal, nic jsem nedělal, bolest se umírnila, nikoliv nezmizela.. Před 14 dněmi mě kyčel zase začala bolet, zase pravá, ale bolesti jsou 2x tak větší, než jsem měl.. V nemocnici mi nic nezjistili a stále mi říkají, ať nic nedělám, ať jsem v klidu, jenže ty bolesti se nedají už vydržet.. Prosím tedy o další rady.. Jinak tedy je mi 15let a měřím 179cm..
Olma R+,s.r.o.  |  Basic member  |  České Budějovice
  • 16 odpovědí
samozřejmě dávat příčinu bolestí kyčelních kloubů nachlazení je hloupost. Otázkou čemu říkáš kyčel, typické bolesti přímo z kyčelního kloubu jsou v inquině (tříslo), v boku jde většinou o úponovou bolest středního hyžďového svalu a nebo zánět burzy v oblasti velkého trochanteru.
RTG - není jediné vyšetření, které by se mělo udělat, další např. labor. vyšetření k vyloučení zánělivé příčiny ...
Bez řádného vyšetření ale nejde nic seriozního radit. V každém případě postup v nemocnici je i vzhledem k tvému věku chybný a hledal bych pomoc jinde.
GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice  |  Basic member  |  Praha
  • 169 odpovědí
ano, je velice důležité diagnostikovat, zda se jedná o bolesti primárně vycházející z kyčelního kloubu či o bolest přenesenou, proto bych se obrátila ještě na jiné pracoviště ortopedie či rehabilitačního lékaře eventuelně na zkušeného fyzioterapeuta. s pozdravem Mgr. Vašíčková, GeRI rehabilitace, Praha
Veronika  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
14 dní mám novou práci v které stojím denně 14 hodin. Začala mě bolet pravá kyčel, bolí mě již cca týden a bolesti se nemůžu zbavit. Bolí mě i když sedím či ležím. Netuším zda je to tím, že tělo není zvyklé nebo jestli se stala někde chyba. Existuje např. nějaké cvičení, které by mi od bolesti pomohlo? Předem děkuji Veronika
irena  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,přečetla jsem si téměř všechny příspěvky o bolesti kyčle. I mne velmi trápí, ale již 5let. Prošla jsem řadou vyšetření, ale pomoc žádná. Bolesti začaly v podkolení jamce a přidaly se v tříslech a na vnější str. stehna. MR bederní páteře ukázala malý výhřez, ale vpravo, kde žádné velké potíže nemám.MR kolene a stehna vlevo -nic.Pouze rtg kyčle ukazuje displazii, ale jako novorozenec jsem ji neměla.Několikrát jsem měla opich kyčle , třísla i v podkolení, ale ten zabral jen krátce. Nyní asi 2 měsíce mám bolesti větší a to hlavně v noci. Při práci i těžké bolest nevnímám.Nevím zda mám opět jít k lékaři, protože je mi to trapné pořád si stěžovat.Odpověď většinou zní, že se s tím nedá nic dělat, ale přesně mi nikdo neřekl co je příčinou potíží.Neurologie-vše negat, prý jsou potíže mechanické, rhb-bez účinku, ortopedie- prášky Recoxa,které celkem fungovaly.Mé potíže se velmi zhoršily po cca2hod. řízení auta-nezvedla jsem nohu. Na ultrazvuku byl shledán výpotek v levé kyčli a malý i v pravé. Lékař mi udělal opich a hotovo. Prý se jedná o vazy a s tím se musím smířit.Tak velmi prosím o radu jak mám postupovat abych se zbavila těchto bolestí. Děkuji
Bc. Václav Kovalovský  |  Basic member  |  České Budějovice
  • 99 odpovědí
  • 1 Like
DObrý den, pokud se jedná o vazy, tak by bolesti měli jít řešit pomocí terapie rázovou vlnou. Zkuste se objednat u někoho, kdo s tímto má zkušenosti a poraďte se s ním.
S pozdravem V.Kovalovský
GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice  |  Basic member  |  Praha
  • 169 odpovědí
Dobrý den,

potíže způsobené dysplazií se dají do jisté míry kompenzovat cvičením, které optimalizuje svalovou rovnováhu v oblasti kloubů dolních končetin a také páteře. Zkuste navštívit rehabilitačního lékaře nebo fyzioterapeuta, který by posoudil, do jaké míry je možné nevýhodné držení kompenzovat a poradil Vám, jak klouby centrovat.

Mgr. Gabriela Černá
Oliv  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Také jsem ti tak měla, na bolest kyčle se léčím už 7 let. 😡 Poslední dva roky mě v Brně zjistily že mám zapálenou kyčel,tak jezdím na Brna na kortikoidy. Teď po roce jedu znova na kortikoidy. Vše co jsem dělala,tak dělám,ale z bolestí . Teď nevím jestli mě doktor prodloužení neschopnost a když ne tak jsem v pr.... A jinak už mám do dvou let zapálené kyčle obě 😡 . Půjdu se ptát na částečný důchod, nemůžu vykonávat práci jak normálně.
Romanna  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 1 odpovědí
Oliv, nemůže to být psychosomatického původu? Mně začal bolet pravý kyčelní kloub asi před třemi měsíci a já jsem si jistá, že je to "od hlavy". Vysvětlím: Žiji v bytě a v lednu se vyměnili sousedé pod mým bytem a nad mým bytem. Dole je kuřák trávy, což mě budí i v noci, cítím to do postele, když si dá na balkoně. Celé dny nade mnou skáčou a křičí čtyřletá dvojčata. Kyčel začal bolet přesně v době, kdy jsem si uvědomila, že tady už dál žít nedokážu, že je to peklo a ne bydlení a že pryč nemůžu kvůli hypotéce. Jsem si jistá, že ten pocit uvěznění ve vlastním bytě mi to způsobil. Zkuste najít příčinu nebo souvislost s něčím, to může být klíč k uzdravení. Nevím, jestli mi rozumíte, ale všechno souvisí s naší psychikou.