Silná bolest palce na pravé ruce

Silná bolest palce na pravé ruce

michta  |  návštěvník  |  Praha
Dobrý den,
asi před měsícem mi začal bolet palec na ruce.Nejdříve jsem se domníval, že je bolest způsobena namahavou prací na zahradě (nedošlo však k žádnému zranění), popřípadě tím, že jsme si do prstu vrazil trn, který není vidět a po čase se zanítil.Proto jsem si na palec dal 2x přes noc ,,višňák,,. Bolest však neustoupila, naopak se v posledních 4 dnech zvětšila.Prst mi dnes přes noc natekl. Dnes nemohu ani udržet tužku v ruce.
Prosím o radu, co může být příčinou a jak bych měl dále postupovat.
Děkuji Pavel
nancey  |  návštěvník  |  Královéhradecký kraj
  • 1 odpovědí
doktora
Kateřina  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 4 odpovědí
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jsem už měsíc na neschopence, začalo to bolestí palce na levé ruce, pak se mi zablokovala krční páteř, že jsem se nemohla vůbec hýbat.Momentálně mám pořád dost velké bolesti palce na levé ruce,při minimální zátěži mi palec i půlka dlaně napuchne.Můj obvodní lékař mi napsal léky které mi nezabírají na rentgen prý nemá cenu chodit ,že by nic neukázal, tak mi nakonec doporučil antidepresiva.Na neurologii mi dala Paní doktorka léky od boleti ale také nezabírají.Jsem už bezradná, potřebovala bych jít do práce, pracuji v domově pro seniory kde musím mít ruce v pořádku.Prosím moc o radu. Děkuji Kateřina
Rehabilitace - Mgr. Pavel Bajnárek  |  Basic member  |  Liberec
  • 105 odpovědí
  • 1 Like
Taková záležitost je věcí pro ortopeda. Určitě je na místě RTG, zda nedošlo ke strukturálními poškození, případně odběr krve kvůli revamtoidním faktorům. Pokud by se tak nic neprokázalo a po této stránce bylo vše v pořádku, pak rehabilitační lékař nebo fyzioterapeut.
MALŠAR  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,už 14 dní mám bolesti palce na pravé ruce,mám ho oteklý a při ohýbání mi v něm přeskakuje,vůbec ho necítím.Můžete mi něco poradit,u lékaře jsem ještě nebyla
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím, tak si na ortopedii zajděte. Zřejmě se jedná o tzv. skákavý prst - trigger finger - jde o uzlík na šlaše ohýbače.
prim. Moster, Revmacentrum
Lucie  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,ráda bych se zeptala zda jde něco udělat s bolestivostí palce na ruce,kdykoliv s ním jen někde zavadím či mi ho třeba jen dítě stiskne začne hrozná bolest,která po pár minutách ustoupí.Tato bolest se ozývá i když mi je na ruce zima.Žádný úraz si nepamatuji,ale tyto problémy trvají už asi 5 let,v poslední době se to začalo zhoršovat - dříve bolest byla jen kolem začátku nehtu,ale teď bolí celý.Dost mi to ztrpčuje život..Mockrát děkuji za odpověď Lucie
Eledi  |  návštěvník  |  Podkarpackie
  • 1 odpovědí
Jen bych se chtela zeptat jestli se problem uz vyresil.Dekuji
Balinek  |  návštěvník  |  Liberecký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den pane doktore.1.3.2013 se mi stal úraz. V práci mi stroj přimáčkul palec u ruky a propíchnul jehlou o průměru tlustého hřebíku skrz na skrz. Propíchlo mi to v půlce nehtu. Jehla mi ťukla do konce kosti palce. V nemocnici mi prst umrtvili, rozřízli aby ho vyčistili.
Palec jsem měla oteklý, s velkou modrou modřinou. Ruku mi dali na tři týdny do dlahy. Po sundání dlahy mě prst pořád bolí. Taky zápěstí mě pobolívá. Ruku mám nejraději ve stahovacím obvazu. Stav je lepší, ale jakmile ho sundám, tak to bolí ještě víc. Prst mě pálí, jako bych se o něco spálila a je strašně moc citlivý.Teď chodím týden na rehabilitaci. Vířivka, lejzr, ultrazuk, ale zatím žádné zlepšení. Už jsem opravdu zoufalá a opravdu nevím, jestli to není dlouhá doba nato, aby to pořád takhle bolelo. Doktoři mi říkají, že to je normální, že prst byl rozdrcený, tak že to chce čas. Byla bych moc ráda, kdyby jste mi poradili, jestli to mám takhle nechat, nebo dojít někam na vyšetření. Děkuji předem za radu. Lenka Medková