Zánět šlach levého zápěstí a trvající bolesti

Zánět šlach levého zápěstí a trvající bolesti

Dufina  |  návštěvník  |  Liberecký kraj
  • 5 odpovědí
Dobrý den,jsem skoro měsíc v pracovní neschopnosti,zánět šlach levé zápěstí,14 dní dlaha,teď jen stahovací obinadlo.Bolest zápěstí při ohnutí nahoru,nemohu se o ruku opřít i otevření dveří nebo vylézání z vany mi dělá problém.Při rotaci slyším lupání,pří zatížení prudké bolesti.Ortoped navrhl 10 dní rozcvičovat a ukončit PN.Vykonávám těžkou práci-běžně zvedám a manipuluji s 20-25kg-delaboruji munici,nesmí mi nic upadnout-jsem žena.Neměla bych se obrátit na jiného lékaře a na jakého?Děkuji za radu a přeji hezký den
step
step  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 11 odpovědí
Dobrý den, dle Vašeho popisu mám stejné problémy na obou zápěstích - také zánět šlach. Během roku to došlo do takového stádia, že jsem nemohla vzít nic do rukou. Bylo mi řečeno, že to chce dlouhodobý klid a šetření rukou. Rok jsem chodila na rehabilitace, zkusila jsem i laser. Bolesti se zmírnily, ale nevymizely. Nakonec jsem přistoupila na operaci jedné ruky (na zkoušku, co to udělá). Operace pomohla, ale po 3 měsících začaly znovu mírné bolesti. Na jaře bych měla jít s druhým zápěstím, tak čekám, co udělá to levé. Ale dle mého nemůžete současnou práci nadále vykonávat. Mohlo by se jednat i o nemoc z povolání. Zkuste jiného ortopéda. Vyhledejte zde diskuzi k tématu zánět šlach.
  • 5 odpovědí
Díky za radu,ortoped mi taky navrhoval operaci pokud se to vrátí,ale tvrdil že mám karpály,což si nemyslím,pár lidí to popisuje úplně jinak a prsty mě nebrní...

Reakce na Dufina

Rehabilitace - Mgr. Pavel Bajnárek  |  Basic member  |  Liberec
  • 105 odpovědí
  • 1 Like
Obtíže které popisujete mohou souviset s "karpály", ale také s přetížením svalů v oblasti zápěstí a předloktí, jako následek těžké manuální práce. "Karpální tunely" se dají fyzioterapii poměrně dobře zvládnout. Je však nutné důkladné manuální uvolnění, nejen elektro, vodoléčba a laser..to je jen doplněk. Pokud jste toto ještě neabsolvovala, vidím operaci jako předčasnou. Pokud by Vaše obtíže byly způsoběny přetížením svalů v oblasti předloktí, operace "karpálů" by nic nevyřešila. Nechte se vyšetřit také rehabilitačním lékařem nebo fyzioterapeutem, ortoped ne vždy hodnotí i funkční stránku problému.
  • 5 odpovědí
dnes jsem byla na RTG a mám.lehká deformita os scaph. a ulna plus varianta,teď musím na EMG-vyloučit nebo potvrdit karpály a dále asi operace...ortoped mi to vysvětlil jako jedna kost je kratší a na druhé je výrustek,tak nevím..

Reakce na Dufina

MUDr. Ladislav Fildán  |  Basic member  |  Anesteziologie a resuscitace  |  Brno
  • 41 odpovědí
Dobrý den, přikláním se k názoru p.mgr. Bajnárka. Z vlastní praxe mohu navíc doporučit jako doplněk akupunkturu, která účinně podporuje hojení zánětů šlach. Na zápěstí můžete aplikovat mast TRAUMEEL 2-3x denně - v lékárně. Jen poznámka k těžké práci žen - ne nadarmo bylo (možná i je stále)v Zákoníku práce, že žena nemá nosit břemena těžší než, myslím, do 5 kg. Ale vím, jak těžké je dnes sehnat vůbec nějakou práci. Zdravím dr. Fildán
FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den,
na záněty šlach a na úponové bolesti velmi dobře pomáhá rázová vlna. Jde o neinvazivní a velmi účinnou terapii. O rázové vlně se více dočtete na našich webových stránkách na odkazu: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX.
Přeji brzké zotavení!
S pozdravem,
Mgr. Katka Pešlová
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
MUDr. Tomáš Vilhelm  |  Basic member  |  Neurologie  |  Šumperk
  • 248 odpovědí
  • 59 Likes
Problém, který líčíte bude způsoben přepětím části vláken svalů, které zvedají prsty a zápěstí. Pokdu mají bolesti tendenci se objevovat také v oblasti předloktí a pod loktem, je to vysoce pravděpodobné. Rozhodně nejde o projevy útlaku středového nervu v karpálním tunelu ( karpál). Pokud nemáte brnění prvních 3 prstů z dlaňové plochy a to zejména v noci o karpál nejde.
RHB lékař bude schopen vyšetřit kondici svalů a fyzioterapeut vás naučí postižené svaly strečovat.
  • 5 odpovědí
Děkuji moc,dnes jsem přišla na to,že palcem nelze plynule pohybovat-poskakuje-a pobolívá,tak nevím co se mi ještě k tomu objeví...
  • 5 odpovědí
Dobrý den,chci se zeptat zda je operace nutná.Měsíc se léčím na zánět šlach na levém zápěstí,dnes po RTG zjištěno.lehká deformita os scaph. a ulna plus varianta.Jsem poslána na EMG-vyloučit nebo potvrdit karpály.Ruku mám málo pohyblivou,námaha bolí.Děkuji,přeji krásný den
sarka  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
  • 1 odpovědí
Dobrý den, se zápěstím mám poměrně vleklé potíže... začalo to pobolíváním při větším ohýbání zápěstí... většinou jsem si to mazala nějakými mastmi (voltaren, ibalgin) a tak do týdne se to většinou tak nějak samo rozhýbalo... tenkrát jsem navštívila i ortopeda a ten mi na základě RTG řekl, že mám ty kůstky v zápěstí špatně rozmístěné, některé jsou zčásti mimo kloub... karpální tunel byl dle EMG vyloučen... dnes jsem v takové fázi, že se ta bolest velmi často vrací... to zápěstí nemohu ohýbat skoro vůbec, teď zrovna mě to bolí asi tak týden v kuse... i přes mazání a ortézu, kterou se snažím nosit i v práci... navíc se mi tam vytvořil jakýsi hrbol, který při zmáčknutí bolí, při otáčení zápěstím je ta bolest skoro nesnesitelná, navíc v tom hrozně lupe a různě přeskakuje... zatím ta bolest vůbec nepolevila... pracuji v jedné továrně a ta práce je na ruce velmi namáhavá.... ale znáte to, člověk se snaží nebýt na neschopence, aby vůbec nějakou práci měl... nevíte, co bych s tím mohla mít??? jakého lékaře bych měla vyhledat??? děkuji za odpověď...
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
pokud máte problém v oblasti zápěstí s poruchou kostní struktury, Váš lékař na ortopedii by měl vědět, jaký zákrok by vyřešil Váš zdravotní stav a doporučil operační léčení. Pokud sám nemůže rozhodnout jaký výkon by Vám doporučil, ať Vás odešle na pracoviště, kde tyto operace dělají a mají s operacemi ruky zkušenosti.
prim. Moster, Revmacentrum
  • 5 odpovědí
Dobrý den,já mám na čas vyřešeno,přišla jsem o práci kvůli 3 měsícům neschopnosti.Byla jsem i na vyšetření-nukleární lékařství,mám artrozu v zápěstí,chrupavka těžko doroste.Koupila jsem si Proenzi 3+a nemám ruku zatěžovat.Pokud se to zhorší objednat se do Vysokého nad Jizerou,tam jsou odborníci přes ruce.Dostala jsem i injekci do kloubu,bolest polevila,ale snad má účinky asi 3 měsíce...Zkuste kontaktovat kliniku ve Vysokém
anonym  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 4 odpovědí
Dobrý den, trápí mě také bolest zápěstí. Pociťuji bolesti na obouch ale na levém zápěstí je to pouze nepatrné což u pravého jsou bolesti hrozné. Omezujeme mě to, nemůžu kloudně zabrat při otevření dveří-jelikož to hrozně bolí. A když se chci zvednout a opřu se rukou také pociťuji silnou bolest. Pracuji hodně na počítači, omezený cit v prstech nemám. Pouze mám omezený pohyb palce ale to je dle mého důsledek zákroku kdy mi operovali šlachu. Prosím o rady jak nejrychleji se bolestí zápěstí zbavit.
FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den,
v první řadě doporučuji navštívit ortopedii pro stanovení příčin Vašich problémů. Případně rehabilitačního lékaře či fyzioterapii.
Přeji příjemný den!
Mgr. Kateřina Pešlová
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
KatkaP  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, také mě trápí velké bolesti levého zápěstí. Zhruba tři roky zpátky se bolest pravidelně objevovala v půlročních intervalech, vždy zhruba do tří dnů vše odeznělo. Bolesti jsou tak silné, že v ruce neudržím žádný předmět (např. ani tužku). Lékař mi řekl, že to tak prostě je a že se s tím nic dělat nedá. Nyní jsou bolesti intenzivnější a stále častější, během půl roku se interval zkrátil zhruba na 14 dní. Bolest vystřeluje až do ramene, na předloktí se mi utvořil malý hrbolek. Nyní mám problém i při psaní na počítači. Jsem pravák, levá ruka tedy není dominantní a práci nemám náročnou na zvedání těžkých věcí. Nemáte pro mě rady, nechodím k lékaři zbytečně.
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
pokud jsou potíže takového rázu, jak uvádíte, že Vám brání v práci, návštěva vhodného ortopéda či revmatologa pro Vás nebude ztrátou času. Samoléčbu neradím.
prim. Moster, Revmacentrum
Hamani15  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den.
Je mi 15let a mám už asi měsíc bolesti zápěstí z boxu byl jsem u lékaře ten mi dal dlahu na týden po týdnu když sem si to sundal žádná změna. Tak mi dal sádrovou dlahu taky na týden dnes mi sundali sádrovou dlahu a furt mi nepřijde že by se něco změnilo nevím co s tím. Byl jsem i na rentgenu tam doktor nic neviděl tak už nevim.. děkuju za radu.... ;)
králová  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den, již několik měsíců mám bolesti zápěstí a lehké brnění dlaně. V noci mě probudí bolest která se dá přirovnat k přeležení ruky, ale na ruce si neležím. Při tlaku na dlaň cítím silné píchání. Ruka neotéká ,ale mám pocit otoku. Lékař doporučil ortézu / zánět šlach/ po 3 týdnech klidu stejné potíže, které se zhoršují. Rentgen prý není třeba - řekl ortoped. Pracuji na PC.
Děkuji za radu. Králová
GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice  |  Basic member  |  Praha
  • 169 odpovědí
Dobrý den, obtíže by mohly být dané syndromem carpálního tunelu (vyšetřuje se primárně pomocí EMG, ne rentgenem). POkud se váš stav nelepší, jděte na kontrolu k ošetřujícímu lékaři, který by měl indikovat další postup, tuto možnost jistě zváží.
S přáním brzkého uzdravení Mgr. Martin Svitek, rhb Geri