Postup při artroskopii
Dobrý den. Rád bych podstoupil toto artroskopické ošetření, mám silné bolesti kolene a bylo mi doporučeno. Trochu se obávám, můžete mi vysvětlit více..Děkuji
Dobrý den,
já jsem podstoupil artroskopii kolene u MUDr. Maurera v Praze před cca 10ti dny. Jedna noc v nemocnici, jeden den o berlích, další den lehce našlapovat, pak odložit berle. Dnes již chodím téměr bezvadně a musím si pochválit, že jsem neměl žádné pooperační bolesti. Ikdyž jsem dostal prášky proti bolesti, nepoužil jsem je, jenom koleno ledoval. Koncem června se chystám i na injekce. Navzdory obavám byl zákrok naprosto v pohodě, myslím, že se nemusíte obávat.
- 3 odpovědí
Dobrý den. Nemusíte se obávat artroskopické ošetření je bezpečným a v současné době již běžným zákrokem. dr. Pávek
Dobrý den,8.5.2008 jsem měl úraz kolena.Na stavbě jsem si ho nějak celé otočil. Strašná bolest koleno se ani nepohlo. V Břeclavské nemocnici mi dali ortézu a po týdnu na kontrolním vyšetření mi vytáhli z kolene 30 ml. tekutiny. Po dalších 14 dnech bolest v koleni ustoupila,ale při chůzi mi křupe v koleni a koleno nejde úplně pokrčit,dost to bolí. Ale podle lékaře v Břeclavské nem. je koleno vyléčené. Nevím co s tím dál. Můžete mi prosím někdo poradit?
- 2 odpovědí
Teď jsem byl na artroskopii a nic to není udělají ti dvě 1cm malé dirky tam strčí 5ml. kamerku a kouknou se dovnitř co s tím máš a spravíto mě spravili meniskus.3 dny jsem byl v nemocnici nebolelo to.
- 3 odpovědí
Dobrý den,
chtěla bych vědět zda je dobré udělat před operací kolene MR.Lékařka si myslí,že jde o meniskus natrhlý či roztrhlý a je doporučena operace.Zde jsem se dočetla,že na MR je vidět zda to je tak či tak.Ona tvrdí,že na MR nic moc neuvidí.Já se však zákroku obávám a ptám se i díky tomu,že můj známý byl na artroskopii ale nic nenašli přes podezření na meniskus-tudíž mu přišla operace zbytečná.Bolest přetrvávala a až na MR mu našli natrhlý kříž.vaz v koleni,což nyní léčí nechirurgicky.Může mi prosím nějaký lékař na toto odpovědět?navíc se obávám zda nemohou nastat něj.komplikace.děkuji
chtěla bych vědět zda je dobré udělat před operací kolene MR.Lékařka si myslí,že jde o meniskus natrhlý či roztrhlý a je doporučena operace.Zde jsem se dočetla,že na MR je vidět zda to je tak či tak.Ona tvrdí,že na MR nic moc neuvidí.Já se však zákroku obávám a ptám se i díky tomu,že můj známý byl na artroskopii ale nic nenašli přes podezření na meniskus-tudíž mu přišla operace zbytečná.Bolest přetrvávala a až na MR mu našli natrhlý kříž.vaz v koleni,což nyní léčí nechirurgicky.Může mi prosím nějaký lékař na toto odpovědět?navíc se obávám zda nemohou nastat něj.komplikace.děkuji
- 2 odpovědí
Mám po artroskopii a nic to není nech si to udělat ať víš co s tím máš.Je to malá operace udělají Ti jen dvě dirky a to je vše a do tří dnů jsi z nemocnice.
- 1 odpovědí
Dobry den,pred 2 mesici me po fotbale,ktery hraji asi 3krat tydne(je mi 35 let),zaclo krupat pri chuzi pravidelne v koleni a to vzdy,kdyz doslapnu,nekdy i 10 kroku po sobe.Mesic po zacatku krupani me koleno zaclo bolet i pri chuzi nebo stani.Byl jsem u ortopeda a ten me rekl,ze mam koleno opotrebovane a krupou mi v nem slachy.ted jsem na marodce a koleno je odpocinute a celkem ok,ale stale me znervoznuje to pravidelne krupani pri chuzi.Myslite,ze to krupou opravdu slachy,nebo to muze byt neco jineho?A muze to casem zmizet?Koleno nijak neopucha a ted pri rehabilitacich a cviceni jako by to krupani bylo jeste cetnejsi.Jinak koleno je dost slabe,ale pri cviceni citim zlepseni..Predem diky za odpoved