Dobry den, pred 5 mesici jsem mela uraz a lekari mi identifikovali utrzeny predni krizovy vaz. Pote jsem navstivila´dalsiho lekare, ktery identifikoval, ze s kolenem nic neni , napsal mi rehabilitace a po mesici to nebylo lepsi, tak se pan doktor orzhodl, ze se do kolena mrkne artroskopii. Nasel utrzeny meniskus a zablokovany, tak koleno opravil s tim, ze je v poradku. Ted je to 2 mesice od operace,koleno boli presne v tom miste, kde pred tim ( je to na prave strane pod kolenem, velmi tezko se to psanim specifikuje ) a bolest je neco jako by tam bylo neco zapichleho jen pri urcitem pohybu ), a ostatni , co maji po operaci menisku, uz bez problemu skacou na hristi ( hraji volejbal ). prosim pradte, uz jsem z toho zoufala a pri predstave, ze se bude koleno zase otvirat, jsem z toho naprosto zoufala. Chodila jsem na rehabilitace, jim doplnky pro klouby, chodim 2 x tydne do posilovny cvicit a posilovat stehenni sval..... dekuji za radu. marcela
Vite, jsem z toho uz docela znechucena. Dala jsem na doporuceni znamych na spickoveho ortopeda, ale jak jde videt, i mistr tesar se utne. O vas konkretne mam taky dobre zpravy, pokud jste to vy - primar z Kyjova. jaou mate objednaci lhutu ? Ja uz mam trach k tomu puvodnimu doktorovi jit. zase se na me bude divat, ze si vymyslim apod...
někdy je medicína složitá. Ono také výsledek po artroskopii u jednoho konkrétního člověku může být zcela jiný než u jiného, právě pro to, že má něco jiného v koleni. Na našem pracovišti se všechny artroskopické operace fotí a lékař má povinnost po operaci na základě těchto fotek pacientovi vysvětlit, co tam bylo, co tam udělal a jak to nejspíše dopadne- co se o toho dá čekat. Považuji to za férové vůči pacientům, i když někdy ta informace nemusí být nijak optimistická. Pacient si toto foto také odnáší s dokumentací- pokud by jiný ortoped byl zvědavý a chtěl vidět.....Já jsem z Kyjova, i když již leta působím v Přerově, naše ortopedie jistě oprávněně patří mezi komplexní artroskopická pracoviště se jménem přesahujícím region. Osobní věci můžete dořešit na XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX .
Dobrý den,
mám problém s kolenem.Bouchla jsem se dost do kolena.Myslela jsem ze to nic nebude jenže to bolelo nekolik dnu po tomto urazu a bolest se postupne zvyšovala.Chodila jsem za doktory a po dlouhe době mě poslai na právě zmiňovanou artroskopii kolene.Po teto operaci jsem myslela ze to bude v pohodě jenže bolest neustala.Doktor mě asi před měsicem pichl 3 inekce ale bolest nepřestala.Opět jsem se už po několikáté obědnala k doktorovi ale nechci to takhle ze do smrti se budu obědnávat k doktorům a nevyléčí se to.Prosím jestli někdo jste taky takový problém měly o radu co s timto dale dělat děkuji předem.....
po operaci jsem 2 měsíce a bolesti má neustále .Taky mi můj lékař říká že to bude v pořádku.Operoval mi meniskus a čéšku.Tak držím palce ať je to co nejdříve v pořádku,Mej se Milli
Dobry den,
Bolest muze byt zpusobena poskozenim chrupavky, muze ale take souviset se z usobem zatezovani, osou koncetiny, kondici zejmena stehennich svalu a pod.
Bylo by vhodne se zamerit na funkci kloubu evet.se nejlepe s operacnim protokolem objednat prece je. Jeste jednou na komplexni vysetreni .
S pozdravem,
MUDr.Frantisek Picek
XXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Dobrý večer . Prosím můžete mi poradit co je lepší píchat injekce do kolene na vyplnění a nebo přímo operace at se to nemusí protahovat jsem na nemocenské už měsíc a půl chodím na rehabilitaci a koleno stále bolí . Ortoped řek že to vypadá na vnitřní meniskus po rohabce napsal injekce. Rehabilitační sestra řekla že jsou to injekce na vyplnění kolene a nemusí se na operaci. Je to prosím pravdivé.Nebo mám říci že raději na operaci at to je dřív za mnou a mohu opět do práce. Děkuji za dobrou radu. Martina
Dobrý den,
byla jsem na artroskopii kolene koncem září.Měla jsem utrhlý meniskus a poškozené chrupavky.Chodila jsem na rehabilitace,bazén,magnety,koncem prosince jsem si také nechala píchnout 3 injekce.Pod dozorem fyzioterapeuta chodím cvičit.Od ledna chodím do zaměstnání,kde celý den stojím.Zatím jsem neměla koleno bez bolesti.Naopak je to 14 dní,kdy mne koleno začalo ještě více bolet i hybnost se mi znovu omezila.tak asi budu muset znovu navštívit lékaře,kde jsem artroskopii podstoupila.Před operací jsem takové problémy neměla jako ted.S pozdravem Hanka
Dobrý den
Jsem tři měsíce po ASK kolen.S diagnozou odstranění 1/3 minisku.Chodím už na druhou seri rehabilitace a koleno pořád bolí.Cvičím i doma posiluju svali ale zlepšení je jen nepatrné,po pul hodině chuze se sotva belhám přes bolest.Můžu říct,že stav je horší jak před operaci.Je mi 38 a nechci už jen kulhat.Co mi doporučujete za další postup
Moc děkuji za radu,už jsem z toho zoufalá
Zdravím,
jak uvádíte Vaše potíže, je koleno podrážděno. Nutno zklidnit. Doporučuji navštívit Vašeho operatéra. Jinak nedá se nic dělat než: koleno znovu odlehčit chůzí s pomocí francouzských holí, užívat vhodný protizánětlivý prostředek (typu ibuprofenu, meloxicamu apod.) vhodné jsou i Priessnitzské obklady. Po zklidnění opět postupně zatížit. Nyní čím více budete cvičit, tím více koleno podráždíte.
prim. Moster, Revmacentrum
Dobrý den.Prosím o radu.V listopadu jsem byla na laparoskopii menisku v koleni.Odstranili mě třičtvrtě utrženého menisku.Vše proběhlo bez potíží.Rehabilitace po operaci jsem nedostala,že není potřeba,že koleno ohnu.Teď je to od operace 4 měsíce,koleno stále bolí,nekleknu,nedřepnu,do schodu mě to dělá problémy,při napnutí bolí nejvíc.Dostala jsem rehabilitace-elektroléčbu a posilování kolene.Koleno při zátěži bolí víc a víc.Muj ortoped mi řekl,že to musí být v pořádku,to co tam bylo špatné to vyndali a chce mi ukončit neschopenku.Prosím o radu,zda zkusit navštívit jiného ortopeda nebo co mám dělat?Předem děkuji za odpověď.
Zdravím, neschopenku by měl vést Váš závodní lékař, který by měl nejlépe znát Vaši schopnost k vykonávání profese a odpovídá za Vaše pracovní zařazení dle aktuálního zdravotního stavu. Nic Vám nebrání konzultovat Váš zdravotní stav na jiném ortopedickém pracovišti. prim. Moster, Revmacentrum
Dobrý den, doporučuji Vám terapii rázovou vlnou. Podrobné informace o účincích se dočtete na XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Zdravím,
možná by stálo zato se podívat na indikace k léčbě rázovou vlnou na stránkách mezinárodní společnosti pro léčbu pohybového aparátu rázovou vlnou ISMST - XXXXXXXXXXXXX. Indikaci k aplikaci rázové vlny na bolestivé koleno se synovialitídou po operaci tam určitě nenajdete :-(
prim. Moster, Revmacentrum
Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli nevíte co dělat s bolesti kolene po operaci menisku.Operace byla před 2 rokama ale občas mě bolí od té určité strany kolene až ke kotníku,nemužu na nohu pak moc chodit,narovnat ju.Předem Děkuji za odpověd
14 dní po operaci menisku vše O.K po delší prochazce již bez f.h. a rychlejší chuzí me začalo koleno bolet z vnitřní strany,mohlo dojít pouze k přepnutí vnitřního vazu Děkuji Libor42.
Podstoupila jsem zákrok na levém koleni. Maximální spokojenost - sestřičky 👍👍👍, MUDr. Zdráhala 👍👍👍, pobyt 👍👍👍 … cítila jsem se jako doma☝️👍 Mega poděkování všem👌
Přihlaste se k odběru novinek k zákroku Koleno - operace menisku. Budete dostávat nové recenze pacientů, fotky před-po, aktuální diskuze. Odběr můžete kdykoli zrušit.