Otoky po artroskopii kolene

Otoky po artroskopii kolene

gabros  |  návštěvník
  • 4 odpovědí
Dobrý den,9.11.09 jsem prodělal artroskopii levého kolena,dle operátora bylo třeba očistit chrupavku a vnitřní meniskus byl natržen.Více jak týden jsem chodil o berlích a potom,jsem se snažil již bez nich nezatěžovat operované koleno.Koleno bylo po operaci mírně oteklé a na první kontrole byla provedena punkce.Tuto sobotu jsem byl na předvánočním nákupu a koleno opět oteklo a navíc na vnitřní straně je cítit bolest.Doktor mi řekl,že nepotřebuji žádnou ortézu,protože je koleno stabilní,já jsem si myslel,že by mohla být vhodná na sport.Doktor doporučil injekce/dohromady 5/,prý jsou vhodné,neznám název ale prý pojištovna přispívá na 1 injekci 10000,-kč a pacient doplácí 2000,-kč.Chci se tedy zeptat,zda je průběh po operaci s otoky normální?Zda je šance,že se pomocí léčby injekcemi koleno vyléčí bez nutnosti reoperace a jaký máte názor na léčbu injekcemi?Jsem vášnivý sportovec/tenis,snowboarding/a nerad bych s tím skončil,děkuji mnohokrát za rady.Hezký den,Gabriel.
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
je dos možné, že po námaze koleno po operaci prosákne a projeví se stav otokem. Opravdu, podle nálezu, soudímm, že není třeba ortézy. Po operaci kolena s toilletoi chrupavky jsou vhodné injekce kyseliny hyaluronové. Ale takové, jak uvádíte, v této cenové hladině, zatím neznám. :-0 Rád bych se dozvěděl jaký typ injekcí vám byl nabízen - stačí zaslal název. Jinak bych vstřebání otoku řešil vhodným celkově podaným protizánětlivým prostředkem - př. Ibuprofen 2x400 mg
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXX
gabros  |  návštěvník
  • 4 odpovědí
Děkuji za rychlou odpověď!Rád se podělím o informace,které budu vědět 7.12.09,kdy má být injekce aplikována,také jsem zvědavý:-)Zatím děkuji.Gabriel
gabros  |  návštěvník
  • 4 odpovědí
Ještě jednou dobrý den,dal jsem si práci na internetu a vyhledal jsem si,že onou injekcí,kterou jsem zmiňoval je přípravek nazvaný:SINOVIAL a v nějaké diskuzi jsem se také dočetl,že stojí celkem 10000,-/5 injekcí/.Můžete prosím zjistit oč se jedná a zda je ta léčba za ty peníze přiměřená?Velice děkuji za odpověď!!!Gabriel
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
u Sinovialu je 75% úhrada zdravotní pojišťovnou.
Preparát musí schválit před aplikací revizní lékař pojišťovny
V lékárnách bývá doplatek pacienta za jednu ampuli průměrně kolem 450 Kč.
gabros  |  návštěvník
  • 4 odpovědí
Dobrý den,nemám tedy vysvětlení proč mi doktor řekl,že budu platit celkem 10000,-,když píšete že VZP hradí 75%.Navíc jsem se byl dnes ptát v lékárně a bylo mi řečeno,že u nich je SINOVIAL/5x/zcela bez doplatku,prý mají takového dodavatele,stačí prý revizní schválení VZP.Je to vůbec tedy možné??Ještě jsem se chtěl optat jaký máte na lék názor??Děkuji moc,Gabriel.
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
výše uvedený lék považuji za výtečný a mám s tímto lékem ty nejlepší dlouholeté zkušenosti. Podmínka je schválení úhrady revizního lékaře. Pojišťovna hradí 75% ceny léku. Zbytek hradí pacient. Náklad na lék zatíží předepisujícího lékaře, proto radím se řídit jeho doporučením.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXX
gabros  |  návštěvník
  • 4 odpovědí
Děkuji za odpověď,mám ještě dotaz.Dodatečně jsem zjistil,že mi doktor má aplikovat nikoliv Sinovial ale Synocrom,který je hodně podobný,má pouze jinou hodnotu molekulové hmotnosti.Jaký by jste doporučil,nebo je to jedno?Psal jste,že lék zatíží lékaře,znamená to že může být cena proto zvýšená??Moc tomu nerozumím,když např.na Synocrom je doplatek cca:2880,-kč/5x/ale doktor vyžaduje 10000,-kč.Díky moc za odpověďi,už to jsou opravdu poslední dotazy:-))Gabriel.
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
s Vámi uvedeným preparátem nemám žádné zkušenosti, neboť jsem jej nikdy u svých pacientů nepoužil.
Cenu preparátu kyseliny hyaluronové si musíte objasnit s lékařem tuto léčbu navrhujícím.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXX
Mira Růžička  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 1 odpovědí
dobry den.jsem tyden po artroskopii kolene,a ma to natekle,ale neboli to.mužete mi poradit jestli je to normálni nebo se mam obratit na lékaře?děkuji.
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
obraťte se nejlépe na Vašeho operatéra.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Reakce na Revmacentrum®

...  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 4 odpovědí
Dobrý den...nevím kam napsat dotaz tak snad nevadí žže ho píššu sem...nejprve jsem byl na plastice predniho krizoveho vazu a ta dopadla uspesne...jenze nasledne mi v kolene zacalo neprijemne prelupvat a 3 tydny zpet jsem podstoupil artroskopii a byl mi odoperovan vnitrni i vnejsi meniskus...v papirech od doktora je psana resekce...ale k memu dotazu...jsem tedy prave dnes 3tydny od operace a pri chuzi me sem tam koleno z vnejsi strany na dva az tri kroky zaboli(jakoby stuhne)...je to takto brzo po operaci v poradku?...dekuju za odpoved...

Reakce na ...

• 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
jestliže koleno vás po plastice PZV a oboustranné operaci menisků před 3 týdny jen zabolí \"sem tam\" na dva tři kroky, pak je to OK. Počítejte, že obdobného charakteru budou ještě nejméně 3 měsíce po operaci, než se koleno dostane do ideální kondice. ... a když nevíte na koho s Vašimi potížemi se máte obrátit, pak vždy s důvěrou na vašeho operatéra.
prim. Moster, Revmacentrum

Reakce na Revmacentrum®

• 4 odpovědí
a můžu se ještě zeptat jak bych měl postupovat v rehabilitaci?...dnes je to 22 dnů od operace...mám dovolenou jízdu na kole a plavání...jen z lehka...abych koleno ze začátku zbytečně nepřetěžoval...kdy můžu začít s běháním neno posilovnou?...už v září bych mohl měl začít se sportem(lehce) mi bylo řečeno a ke konci září už naplno...

Reakce na ...

prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Basic member  |  Traumatologie  |  Přerov
  • 355 odpovědí
  • 6 Likes
vtip je v postupnosti. Od méně po více náročné, od malé délky cvičení po větší. Sledovat koleno, když bolí a otéká, je ta zátěž moc, pár dnů klid a led a znovu začít od začátku trpělivě.
Méně vadí cvičení bez zátěže--pak se zátěží--plavat---rotoped na lehko- kolo po rovině- chůze-běh po rovném - běh v terenu :-(

Reakce na prim. MUDr. Jiří Selucký

• 4 odpovědí
a po jaké době zhruba?...už i teď po třech týdnech od operace můžu zkusit lehce běh po rovině ?...posilovnu nemusím absolvovat vůbec?...koleno mě normálně na rotopedu ani při plavání nebolí...stále jen tak chůze...jdu normálně a na dva tři kroky koleno z vnější strany trošku víc nahoře ztuhne a nepříjěmně zabolí a pak zas dobré...

Reakce na ...

• 355 odpovědí
  • 6 Likes
Jak u koho zhruba. Napsal jsem to myslím dost jasně, postě začnee cvičení na lehko, když bude koleno držet a nebudou potíže POSTUPNE přidáte zátěž VIC a VIC. Kyž bude koleno držet dál,přidáte plavání trochu,postupně víc.Pak rotoped na lehko trochu a když bude koleno držet tak víc a víc. Když bude koleno držet, tak kolo po rovině tempově, postupně zvyšovat délku , později zátěž. Když bude koleno držet- trochu běhu, když nebudou otoky tak přidávat po rovině.... atd. Každý jsme jiný, podle normy to prostě nefunguje a každý má různě zničené koleno a každé koleno reaguje na zátěž různě.For je v postupnosti a kontrolovaném zvyšování zátěže. Víc vám to neumím vysvětlit. Nebo chcete slyšet , že 34 den po operaci v l3.31h můžete začít běhat bez omezení?

Reakce na prim. MUDr. Jiří Selucký

• 4 odpovědí
Já se slušně zeptal...nemusíte hrát hrdinu...ale vaše arogantní odpověď mi naprosto stačí...díky jste super ;)...

Reakce na ...

• 355 odpovědí
  • 6 Likes
já slušně a jasně odpověděl. Krom toho jste jistě informován svým ortopedem a fysioterapeutem. Možná je to profesní deformace, ale přišlo mi vše jasné. Všechny informace jste měl a jistě nepředpokládáte, že léčení je jako výroba cviček u Bati. Každý člověk je jiný, kolego reaguje jinak..... a vy se domáháte, pokud jsem to pochopil, naprosto přesných údajů, co máte dělat. Pokud se ptáte někoho, kdo vám nechce způsobit svou radou poškození, dostanete vždy v těchto případech odpověď spíš obecnější, podmíněnou. Pokud to považujete za aroganci nebo hŕaní si na něco.... nemám tu potřebu, těžko.

Reakce na ...

• 355 odpovědí
  • 6 Likes
hm, těžko říct. Podle všeho máte koleno poměrně opořebované nebo poničené koleno, pokud bolí nebo otéká trochu není překvapení, víc cvičte, míň choďte, koleno ledujte. Pokud se bude lepšit, ok, pokud horšit je to k náštěvě lékaře
anonym  |  návštěvník  |  Praha
  • 5 odpovědí
  • 2 Likes
Dobrý den,
jsem 4 měsíce po artroskopii a koleno mám trvale oteklé. Po operaci mi dělali 5 punkcí. Nemůžu chodit ze schodů a do schodů to bolí.Nemůžu chodit rychle.Celkem mě to slušně znepříjemnuje život a připadám si , jak invalida.Koleno před operací bylo též trvale oteklé.Měla jsem rozbitý meniskus a poškozenou chrupavku. Ani nikdo neví z čeho. Co mě prosím čeká u ortopeda? Koleno mažu, užívám různé preparáty, ale účinek žádný. Děkuji.
Michaela  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Má stejný problém, artroskopii jsem podstoupila v září, následne chodila na injekce na vyplnění chrupavky, ale otok a bolest stále nemizí. Když jsem na nohou déle, mám pocit, že mi noha ztuhla a dost to boli a obtizne s tím chodím. Od lékaře jsem žádné doporučení nedostala.
Je mi 22 a nemůžu pořádně nic dělat, ani chodit ven se psem, protože sebemenší kopečet či nerovný terén mi způsobuje silnou bolest. Prosím o radu, zda je možné poznat, či artroskopie nebyla špatně provedena, či jakékoliv doporučení. Moc děkuji.

Reakce na Michaela

anonym  |  návštěvník  |  Praha
  • 5 odpovědí
  • 2 Likes
Po artroskopii je nárok na komplexní lázeňskou léčbu.

Reakce na anonym

• 355 odpovědí
  • 6 Likes
nárok na lázně- leda kulový. Žádný takový nárok není.

Jinak k výsledku artroskopie. Pokud Vám k Vaší spokojenosti neodpoví váš operatér, je asi třeba jiného znalého ortopeda. Fakt ale je, že většina se pravděpodobně nebude chtít nijak vyjádřit,tím méně vás převzít do péče

Reakce na Michaela

• 355 odpovědí
  • 6 Likes
Po internetu určitě ne

Související recenze a zkušenosti

katem 13.7.2023
Spokojený/á

Podstoupila jsem zákrok na levém koleni. Maximální spokojenost - sestřičky 👍👍👍, MUDr. Zdráhala 👍👍👍, pobyt 👍👍👍 … cítila jsem se jako doma☝️👍 Mega poděkování všem👌

Koleno - operace menisku - Související videa

Doktor ve Vašem okolí