Artroskopie kolene a rehabilitace

Artroskopie kolene a rehabilitace

jajasv  |  návštěvník  |  Královéhradecký kraj
  • 5 odpovědí
Prosím pana doktora o radu. Mám jít na artroskopii kolene pro nečekané bolesti a blokády, myšky kloubní (je mi 66let a jinak mam artrozu III. st toho kolene). Kdy nejdříve a jaká rehabilitace je nejvhodnější, jak asi dlouho budu muset chodit o fr. holích příp. čemu věnovat pozornost, abych byla fit. Děkuji. Jája
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
chodit po artroskopii budete chodit již druhý den. S odlehčením s pomocí předloketních berlí s cca poloviční zátěží. Plná zátěž bývá povolena obvykle po 3-5 týdnech dle pooperačního průběhu. Ale, že budete úplně fit u artrózy III. st.? Nevím, zda jste plně v obraze o tíži Vašeho kloubního poškození....
prim. Moster, Revmacentrum
anonym  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
  • 2 odpovědí
Dobrý den, chtěla sem se zeptat, zda mám schánět francouzké hole, enbo zda mi ej poskytnou v nemocnici?? děkuji za odpověd
prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Basic member  |  Оrtopedie  |  Přerov
  • 355 odpovědí
  • 6 Likes
shánět dnes nemusíte nic. Mohou vám je dát, nebo stejně tak je můžete za pár korun koupit, pokud nechcete čekat
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
před operací by měl být pacient indikujícím lékařem plně vybaven prostředky, které pacint potřebuje k operaci nepo po operaci. Francouzské hole jsou na poukaz - vypíše Váš lékař. Cena holí je hrazena ze zdravotního pojištění.
sarkina.kv  |  návštěvník
  • 2 odpovědí
Po operaci menisku jsem nosila francouzské hole a později jen jednu. Ale už je to pár let, a já zapomněla u které nohy jsem jí tehdy nosila. U zdravé, nebo u té po operaci. Známému to nikdo neřekl a on jednu potřebuje. Zkusila jsem si to, a líp se mi to "švindlovalo" u zdravé nohy. Neporadíte? Nebo to záleží na každém jak to vyhovuje? Myslím ale že z fyzioterapeutického hlediska to má nějaký řád.
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
obecně chůzi s jednou francouzskou holí zásadně po operaci nedoporučujeme. Je nutná podpora 2 holí s postupnou zátěží a posléze odložení obou holí najednou.

Související recenze a zkušenosti

katem 13.7.2023
Spokojený/á

Podstoupila jsem zákrok na levém koleni. Maximální spokojenost - sestřičky 👍👍👍, MUDr. Zdráhala 👍👍👍, pobyt 👍👍👍 … cítila jsem se jako doma☝️👍 Mega poděkování všem👌

Koleno - operace menisku - Související videa

Doktor ve Vašem okolí