Potíže po meniskektomii
Dne 11.11.09 jsem mi byla provedena ASK menisektomie.(přestože na MR se neprokázala ani fissura,jen "drobná incipientní osteochondrální léze přední části med.kondylu femoru interkondylicky") Dren, který mnoho odváděl(cca100ml/24hod)mi byl ponechán 2dny-o den déle než je prý zvykem.Ještě i s drenem jsem měla nařízeno chodit(rehabilitační)bez berlí, s plnou zátěží.Po propuštění jsem měla stále pocit, že mám koleno ve svěráku a to mi způsobuje silné a bolestivé trnutí a mravenčení po zevní a zadní straně bérce až do malíku a plosky nohy. Při vytahování stehů operatér na mé stesky nereagoval.Řekl, ať jezdím na rotopedu-nu, jen jsem tak pohupovala pedály sem a tam, neboť do ohnutí 90st.mi hodně chybělo.Vnutila jsem se tedy za týden, kdy provedena punkce (20ml)-ulevilo se tlaku i brnění do nohy, ale stále zůstávalo. Do dnešní doby punkce provedena ještě 2x, při poslední punkci vpraven mezokain a Dopomedrol.Doporučen režim bez omezení, tedy i můj koníček tanec.(kéž by to šlo!)
Nyní po 8týdnech, kdy mám konečně pocit, že koleno je méně naplněno, začíná mě bolet, píchá a bolí při každém kroku (před operací to bylo jen občas po zátěži).Začínám znovu s ledováním, na rotopedu jezdím na volnoběh, mobilizuji češku a fibulu(tam mě to dost drží!).
-- co byste teď doporučovali,snad i elektroléčbu, jakou?Co jiného?
-- je správné vytáhnout dren, když odvádí cca 100ml/den krve?Není lepší jej ponechat déle?
-- je možné, že výsledek MRvyšetření(vyloučil meniskus,ale ukázal jakousi lézi interkondylicky) se neshoduje s ASK?(naopak viděl meniskus ale není léze)
Budu vděčná za odpovědi. Děkuji Věra 57let