Čeká mě další ASK?
- 18 odpovědí
po delší odmlce se opět připomínám (viz. mé příspěvky z 18/09/2010 - 6 měsíců po ASK). V září jsem byla u mého ortopeda, protože se mi koleno stále plnilo vodou a bolelo mě na obou stranách. Pan doktor mi vytáhl 60 ml jantaru, aplikoval DEPO 40 + ME1%, doporučil mi klidový režim ( ten mám již od 1.3.2010, kdy jsem podstoupila ASK-jsem absolutně bez sportovních aktivit a pěkně mě to štve :-() a priessnitz. obklady. Dg: Hydrops gen.1.sin Gonartrosis 1.sin. Měla již také podstoupit aplikaci ACP, ale toto jsem odložila (ještěže tak). Po punkci jsem navštívila léčitele, který mi ji jako příčinu tvorby náplně v koleni označil to, že mi ledviny nefungují tak, jak by správně měly a tudíž se mi koleno plní. Začala jsem pít ledvinový čas a každý den jsem si koleno měřila po obvodu a do další návštěvy ortopeda (minulý týden) jsem ten obvod kolene měla stále stejný. Musím říci, že koleno mě bolelo a bolí při chůzi z kopce a ze schodů, ale v jiných místech, než před jarní ASK. Po rovině a do kopce mi to nevadí, koleno normálně skrčím, narovnám - s tímto problém vůbec nemám. K lékaři na kontrolu jsem šla s "čerstvým" rtg snímkem. Dle sdělení lékaře - RTG: snížení lat.kl. štěrbiny, artrosa II-III st a doporučení k další, již tedy reASK v prosinci. Abych byla upřímná - vůbec se mi na tu operaci nechce. Něco mi říká (i vzhledem k tomu, že mi koleno neskoukl ultrazvukem), že to bude stejné jako nyní - tudíž bez efektu. Prosím Vás tedy pane doktore, mohl byste mi poradit, co se dá v mém případě dělat? Pokud bych podstoupila další - letos již druhou ASK, budu muset být opět v neschopnosti a to se mi vzhledem k obtížím v zaměstnání také nechce. Myslíte pane doktore, že lze můj problém řešit jiným, než operativním zákrokem? Děkuji Vám za Váš čas a odpověď.