Berle po operaci kolene

Berle po operaci kolene

Helena  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
Dobrý denm, jsem přes týden po opravě měnisku a drobné opravy chrupavky kolena. Ráda bych věděla jestli mohu již chodit jen o jedné berli místo dvou. Nyní je koleno vpořádku, nebolestivé ani oteklé. Děkuji Helena
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
po operaci menisku doporučuji minimálně 3 týdny odlehčení operované končetiny s oporou 2 francouzských berlí.
prim. Moster, Revmacentrum
azzik  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,

mám po plastice předních křížových vazů ( je tomu 14 dní) a po kontrole mi bylo řečeno, že již můžu sundat ortézu, chůze bez berlí a plná zátěž. Všude tady čtu, že je chůze o berlích minimálně 6 týdnů a ortéza taktéž tak se chci zeptat, jestli je to standardní postup a jestli díky tomu mi hroí nějaké riziko. Děkuji za odpověď.
Hana  |  návštěvník  |  Praha
  • 2 odpovědí
Dobrý den,mám podobný problém.Je to 13 dní,co jsem byla na artroskopii.Měla jsem utrhlý meniskus a z vnitřní strany poškozené chrupavky.Podle slov pana doktora dost poničené koleno.VČERA JSEM BYLA NA KONTROLE.Bylo mi řečeno odhodit berle a plná zátěž kolena.Koleno mám zatím dost nateklé a hybnost malou.Jako rehabilitaci mi doporučil,at chodím plavat a za tři týdny přijdu na kontrolu.Přijde mi to také dost hrr.Zvlášte,když musím MHD jezdit do bazénu,který nemám zrovna nijak blízko.Koleno mi dost pobolívá.Děkuji za odpověd

Reakce na Hana

lh01  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 3 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den,
jsem 4 měsíce po operaci kolene artr. menisku, chrupavky a broušení kosti. Ortoped mi asi 3x dělal punkce, ale koleno stále pobolívá. Začala jsem brát Wobenzym, koleno již tak nenatéká. Když delší dobu sedím, nebo v noci to se bez berlí na nohu nepostavím. Plavání naopak od Vás doporučeno lékařem nemám, protože se prý koleno vytáčí a mohlo by se poškodit. Byli jsme v termálních lázních - neuškodily, ani nijak výrazně nepomohly. Ta bolest v koleně mě dost vadí a hlavně brzdí, musím chodit opatrně a pomalu. Lékař mi doporučil nějaké 3 injekce do kolene, které zatím zvažuji.
Přeji Vám hodně zdraví. lh
K.  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
ve čtvrtek jsem byla na operaci kolene, nevím sice přesně, co mi tam vlastně dělali, ale na papíru jsem měla vnitřní releasing .. Doktor, co mě operoval mi řekl, že dostanu berle, na nohu mám jen lehce našlapovat .. No sestry mě pustili domů bez berlí, že prý s tím mohu normálně chodit ... Při chůzi koleno bolí, když se na něj postavím, neohnu ho úplně, je oteklé .. Chci se zeptat, jestli je tedy normální, že mi berle nedali? Nerada bych s tím měla ještě větší problémy než do teď ..
FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den, řídila bych se instrukcemi lékaře, obzvláště, pokud cítíte bolest při chůzi. Bolest informuje o poškození tkání a brání vyšší zátěži tak, aby se poškození nezvýšilo. Doporučuji si berle či hůl opatřit a nohu zatěžovat pozvolna jen do bolesti, ne přes ni.

S pozdravem, Mgr. Iva Bílková
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
po operační revizi kolenního kloubu je vhodné odlehčení operované končetiny minimálně na 50% s pomocí francouzských holí. Francouzské hole Vám předepíše Váš lékař, pokud je nemáte. Předpokládám, že jste pozván(a) na kontrolu. V případě otoku a bolesti kloubu bych doporučil kontrolní vyšetření ještě dnes.
prim. Moster, Revmacentrum

Související recenze a zkušenosti

katem 13.7.2023
Spokojený/á

Podstoupila jsem zákrok na levém koleni. Maximální spokojenost - sestřičky 👍👍👍, MUDr. Zdráhala 👍👍👍, pobyt 👍👍👍 … cítila jsem se jako doma☝️👍 Mega poděkování všem👌

Koleno - operace menisku - Související videa

Doktor ve Vašem okolí