Dobrý den,mám dotaz,mám 6 týdnů po atroskopii vnitřního menisku,rehabilitace na rotopedu a v bazénu je OK,jízda na kole také,ale při delším sezení a stání mám pocit ztuhlosti a tlaku v koleně a těsně nad kolenem.Také v noci při změně polohy ve spánku mě budí bolest.Je to normální?Děkuji.
Dobrý den,
chtěla bychom se zeptat na konkrétní cviky k rehabilitaci po artroskopii kolena vnitřního menisku a zda chůze bez berlí tomu neškodí, jsem dva týdny po opraci. Děkuji.
Zdravím,
po standardní artroskopii lze zpravidla po 3 týdnech odkládat postupně oporu a zvolna zatěžovat kolenní kloub. Rehabilitace je zaměřena především na posilování stehenních svalů, zejména na izometrické cvičení a uvolnění hybnosti kolenního kloubu.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Dobrý den, jsem 14 dnů po artroskopii kolene, kdy mi byla zjištěna díra v chrupavce. Když pominu bolest kolene, hrozně mne bolí pod kolenem, vlastně od kyčle a když jdu po schodech, tak bolest projede až do nártu, mám pocit jakoby zkrácených vázů pod kolenem, je toto normální. Před zákrokem jsem tyto potíže neměla.
Zdravím,před týdnem jsem byl na ASK kolene.Samozřejmě se snažím cvičit jelikož hraju hokej a tak nechci marodit dlouho,ale když se snažím došlápnout vahou na nohu tak se se mi koleno jakoby prolomí dozadu alespon mám ten pocit a i bolest.Dálší věc je že jsem již po dvou puncích a znovu se mi dělá nalitá část těsně nad češkou a trápí mě i bolest vnitřní strany kolene.Je to normální a nebo to může signalizovat nějaký problém?Moc děkuji za odpověď.
je několimk otázek, které mají zásadní vliv na seriozní odpověď
1. co bylo přesně děláno
2. zda a ev jaké další vady nebo nemoci byly nalezeny
3. postupoval jste v pooperačním zatěžování dle doporučení Vašeho operatéra?
Příčiny potíží mohou být velmi různé, pomoci v jejich řešení Vám může Váš operatér.
Selucký
Dobrý den jsem měsíc po artroskopii menisku,bylo mi odstraněno 40% vnitřního zadního menisku který byl prasklý a přetočen do předu a dále mi odstranili kloubní řasu a bylo mi řečeno že mám celoplošně opotřebovanou chrupavku prvního stupně.Nyní mám stále bolesti na straně operovaného menisku mám stále bouli,při chůzi a do schodů a ze schodů mě v tom píchá,´při plném došlápnutí na patu bolí a v klidu občas bolí a začalo mi v tom opět lupat.Prosím o radu jestli je to normální průběh.Předem děkuji za odpověd
Zdravím,
příčinou Vašich potíží je podráždění kloubní nitroblány, tzv. synovialitis.
Je vhodné kloub odlehčit chůzí s oporou francouzských holí jako po operaci a celkové podání protizánětlivých léků. Navštivte Vašeho operatéra a ukažte mu Vaše koleno.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Dobrý den, je mi 33 let,před dvěma lety jsem si při fotbale poranila koleno a teď jsem téměř 7týdnů po ASK kolene pro podrobné vyšetření kloubu,kvůli delším problémům,byl mi indikován přetržený přední křížový vaz (takže mě čeká plastika) a při této ASK mi byl opraven roh menisku.Vše proběhlo bez komplikací,lékař mi nedoporučil berle ani ortézu a po vyndání stehů jsem mohla do práce(sedavé zaměstnání).Mám ale velké bolestli,lupání v koleni,nohu nenatáhnu a když to zkusím přes velkou bolest, tak mi koleno propadne dozadu.Stále kulhám,občas mě bolí lýtko a stehno nad kolenem.Jakýkoliv sport nepřipadá v úvahu.Prosím,můžete mi někdo poradit jak s v tomto případě zachovat a co může být příčina?Moc děkuji za odpověď.
Podstoupila jsem zákrok na levém koleni. Maximální spokojenost - sestřičky 👍👍👍, MUDr. Zdráhala 👍👍👍, pobyt 👍👍👍 … cítila jsem se jako doma☝️👍 Mega poděkování všem👌
Přihlaste se k odběru novinek k zákroku Koleno - operace menisku. Budete dostávat nové recenze pacientů, fotky před-po, aktuální diskuze. Odběr můžete kdykoli zrušit.