dobrý den, 21.5.2009 jsem podstoupila sešití menisku,přiutržení došlo k blokaci nohy. Nohu dodnes plně nenatáhnu a byla jsem objednána na 31.8.2009 na další operaci,diagnoza M2322. prosím Vás o vysvětlení co tato diagnóza přesně znamená a zda je nutná i plastika předního křížového vazu(o které mě lékař informoval), pokud nesportuji a kromě bolesti na vnitřní straně kolene nemám žádné jiné problémy. Mockrát děkuji za odpověď.
Zdravím,
dg. M2322 znamená poranění zadního rohu vnitřního menisku způsobena starým poraněním. O poranění předního zkříženého vazu tato diagnóza nehovoří. Bližší informace o stavu Vašeho kolenního kloubu Vám sdělí Váš operatér. Neváhejte se jej na všechno zeptat.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXX
Dobrý den, mám také v lékařské zprávě uvedenou diagnózu M2322. Letos jsem spadla na lyžích a následně byla po dvou měsích operována Diagnóza M2322 zmanená ,že poraněný meniskus jsem měla ještě dřív než po letošním úrazu. Do letoška jsem něměla žádné potíže. Děkuji za odpověď.
Zdravím,
dg.M2322 se používá běžně u zjištěného nálezu poškození menisku. Po 2 měsících po úrazu již nelze bezpečně určit, zda jde o čerstvé poranění menisku či o starší nález. Pro léčbu a další osud kolenního kloubu to nemá žádný význam, význam to má jen pro případné odškodnění pro komerční pojišťovny.
V tom rozhoduje zápis operatéra v operačním nálezu.
prim. Moster, Revmacentrum
Podstoupila jsem zákrok na levém koleni. Maximální spokojenost - sestřičky 👍👍👍, MUDr. Zdráhala 👍👍👍, pobyt 👍👍👍 … cítila jsem se jako doma☝️👍 Mega poděkování všem👌
Přihlaste se k odběru novinek k zákroku Koleno - operace menisku. Budete dostávat nové recenze pacientů, fotky před-po, aktuální diskuze. Odběr můžete kdykoli zrušit.