Problémy 4 roky po artroskopii kolene
- 1 odpovědí
Po ASK jsem rehabilitovala a po měsíci byla schopna jít do práce. Po 3 měsících jsem dostala serii 3 injekcí do kolene. Koleno se zahojilo celkem dobře, občas se ozvalo, ale jen např. při změně počasí. Mohla jsem se vrátit ke všem aktivitám. Měla jsem pokoj až do listopadu 2013. Koleno se začalo ozývat , čím dál častěji, bolestí v podkolení, bolestí při delší chůzi, bolestí při chůzi a při ohýbání kolene. Párkrát jsem si vzala Duo diclofenac, který mi opravdu od obtíží pomohl, ale jakmile jsem s ním přestala, potíže se vrátily. Takže jsem opět musela na ortopedii. Pan doktor mě poslal na rtg, chrupavku mám, neporušenou a artrózu 2 stupně. Koleno ztuhlé nemám, ani ráno, tak jak to někdo mívá. Je mi 60 let, ale jsem aktivní, plavu, jezdím na kole, přes zimu chodim plavat do bazenu a doma mám rotoped. A před jízdem autem upřednostňuji vlastní nohy. S rodinou jsem fandové pěší turistiky. Nyní jsem více jak měsíc po aplikaci 3 dávek CHP. Bohužel bolesti se zhoršily, při delší chůzi poslední 3 týdny se stupňují jak při ohýbání kolene, tak při chůzi ze schodů i do schodů a když stojím a otočím se doprava jen tělem - chodidla zůstanou na místě, tak koleno zareaguje bodavou bolestí na vnitřní straně. K tomu se ještě objevila "novinka" v koleni mi při chůzi začalo lupat tak, že to slyším, nejen cítím. K panu doktorovi jdu příští týden, myslím si , že spravený meniskus se ozývá, že asi to "zaštupování " nevydržel, možná se dostal do nějaké polohy, kde dělá neplechu. Ráda bych slyšela názor ještě jiného lékaře ortopeda . Myslíte si, že by se mohlo jednat opět o ten samý meniskus ? Bolestí jsem silně omezena v chůzi , v normálním životě, zlepšení se nedostavuje a odmítám dál užívat jakékoliv léky, přála bych si revizi kolena , i když šťastná z toho nejsem. Myslíte si také, že reartroskopie je jedině možné řešení ? Nebo co jiného ?
p.s. V klidu koleno celkem nebolí