Dobrý den, už je to rok a kousek, co jsem po operaci kolene (přišívali mi vazy), ale stále se mi stává, že mi koleno z ničeho nic otéká a po větší zátěži i nepříjemně bolí (buď po větší zátěži, či když je dlouho v klidu). Chci se zeptat, zda-li byste mi nemohl doporučit něco, po čem by tyto příznaky odezněli... předem děkuji za odpověď.
Zdravím, otok kolenního kloubu po námaze znamená ur?itou vnit?ní poruchu kloubu, kterou se kloub po námaze podráždí. Nutno koleno znovu pe?liv? vyšet?it a stanovit p?í?inu t?chto stav?. Hezké velikonoce :-)
Revmacentum
z vlastní zkušenosti mohu doporučit Wobenzym. Před půl rokem jsem byla na operaci s kolenem a lékař mi ho doporučil. Říkal, že jsou s ním většinou všichni moc spokojení. Uposlechla jsem, koupila si balení po 800 tabletách a užívala ho po dobu tří měsíců 3x6 denně. zkuste to navrhnout svému lékaři.
Dobrý den, jsem téměř 3 měsíce po operaci menisku, chrupavky a zabroušení kosti. Do dnešního dne koleno otéká a nevím, zda je to normální. Již 3x jsem byla na punkci a vždy jsem dostala nějakou uklidňující injekci, která měla působit na zlepšení hojení. Koleno mě stále pobolívá a je oteklé. Prosím je to v normě? Jak dlouho po operaci se koleno hojí? Děkuji lh.
Dobrý den chtěl bych se zeptat pred 5 dny jsem byl na ART kolene kde mi byl meniskus přišit bolesti mam mirne a treba jen jednou za den,ale mám to otekle není to nic hrozneho jen se chci ujistit jestli je to bězne po teto operci děkuji.
Zdravím,
po artroskopické revizi je otok zpravidla obvyklý a může jít ještě o přítomnost krve v kloubu. Jistě půjdete za svým operatérem na kontrolu a zjistí se příčina. Po přišití menisku šetřete kloub chůzí s pomocí francouzských holí a limitovanou zátěží, aby mohlo dojít ke zhojení menisku.
prim. Moster, Revmacentrum
Hezký den přeji--v prosinci to byly 2 roky po TEP kolena...Mám neustále bolesti,vytahovali mi z z okolí vodu,pořád mi to tzv.hoří,bolí kolem celého kolena-ty měkké tkáně..Po kontrole a rtg.kolena,mi ortopéd řekl,že KOLENO j e vpořádku,,a ty měké tkáně,že mě budou bolet stále!!!Ale byla jsem v lázních s lidmi,kteří také byli po TEP kolena --a tyto problémy neměli..Prosím--můžete mi poradit?Děkuji.Marie.
prim. MUDr. Jiří Selucký | Basic member | Traumatologie | Přerov
355 odpovědí
6 Likes
2 roky po operaco je stav dávno stabilisovaný, výrazné bolesti nejsou obvyklé. Je třeba hledat, proč je máte, dle všeho pocházejí z kolena . Někdo musí napřed najít proč a co vás to bolí, potom teprve lze řešit, co s tím dál. Z vašeho textu není jasné, zda někdo a jak hledal, ale v podstatě stejně po netu rozhodně nejde situaci dořešit.
Takže zdá se, že je třeba najít ortopeda, který vám na vaše dotazy odpoví přesněji , problémy bude řešit, pokud lze. To hledání ( toho do dořeší proč a pokud jde vyřeší problémy) bude složité, ale...
Děkuji Vám moc za odpověď.Při předminulé návštěvě mi z kolena vytáhli na ortopedii vodu-pan doktor řekl,že to nevypadá,že by tam byl zánět...a s tím mě poslal domů.Při minulé návštěvě jsem mu řekla,že bolesti mám stále,navíc,když jsdou silnější,mám i zvýšeno teplotu--necelých 38oC.Odpověděl mi,že KOLENO je vpořádku,a ty měké tkáně-že se s tím musím naučít žít...Ale to přece tak nejde--abych měla bolesti přes den i v noci,a neustále mi dávali léky na utišení(oxycontin).To přece NENÍ ŘEŠENÍ!Když jsem mu řekla,že dle mě by bylo vhodné se podívat CO to způsobuje a řešit to,,,tak mi řekl,že ON je ortopéd,né já...Nikomu,opravdu nikomu nepřeji ty bolesti,které mám STÁLE.Marie.
Dobrý večer. Jsem 4 týdny po artroskopii kolene, už mi ho 3 punktovaly, ale koleno pořád natíká, nebolí ale je nateklé. Je to normální?nebo bych měla vyhledat pomoc kvalifikovanějšího ortopeda. děkuji za odpověď
Dobrý den,
jsem po artroskopii kolene 19 dní. Chodím o berlích. Koleno je stále oteklé, jsem po 3 punkcích. Než dojedu domů z punkce, je koleno opět oteklé. Když chodím po bytě bez berlí a odlehčuju nohu, koleno se podvrkává.Nyní mám nově magnet a bylo to po něm hodně oteklé. Měla jsem rozbitý meniskus a poškozenou chrupavku. Cvičení a injekce mě teprve čekají.Má tedy smysl dělat punkce a co dál , prosím Vás? Děkuji moc, hezký den.
Dobrý den,
během takto brzké doby od artroskopie bývá koleno oteklé, nicméně 3 punkce v takto krátké době jsou "až, až", zejména pokud jsou prakticky bez účinku. Na snižování otoku výborně působí Priesnitzův obklad, který si přiložíte ne jen na oblast kolene, ale od kotníku až po horní část stehna. Priesnitzův obklad se skládá z mokrého ručníku, který přiložíte jako první vrstvu, druhá vrstva musí být neprodyšná, tedy postačí igelit, tato vrstva by měla přesahovat co se týče do délky první vrstvu, a konečně třetí vrstva by měla být teplý froté ručník. Tento Priesnitzův obklad nechte působit minimálně 60 minut, ale klidně ho můžete mít i 90 minut.
Výborně zabírá i lymfodrenáž (u přístrojové lymfodrenáže se musí volit nižší nastavení tlaku v oblasti citlivého kolene, případně vzduchovou komoru v oblasti kolene vyřadit z programu). Více o přístrojové lymfodrenáži najdete na našich webových stránkách: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
dobrý den, jsem po operaci kolene ( 2x endoprotéza). Po druhé operaci jsem asi 2 roky. Mám velké bolesti kolene, otoky a špatnou pohyblivost.Po konzultacích s mým operujícím lékařem jsem jezdil na ozon 3o3, laser atd. Stálo mě to asi sto tisíc korun a žádný účinek. Můžete mi prosím poradit co mám dělat nebo kam se obrátit?V noci už bolestí ani nespím. Děkuji Němeček
prim. MUDr. Jiří Selucký | Basic member | Traumatologie | Přerov
355 odpovědí
6 Likes
K solidnímu ortopedovi, který je schopný detekovat zdroj Vašich potíží, což bývá občas problém a který je schopen vám solidně poradit a pomoci. To bývá občas ještě větší problém.
Podstoupila jsem zákrok na levém koleni. Maximální spokojenost - sestřičky 👍👍👍, MUDr. Zdráhala 👍👍👍, pobyt 👍👍👍 … cítila jsem se jako doma☝️👍 Mega poděkování všem👌
Přihlaste se k odběru novinek k zákroku Koleno - operace menisku. Budete dostávat nové recenze pacientů, fotky před-po, aktuální diskuze. Odběr můžete kdykoli zrušit.