Moje matka je téměř rok po totální endoprotéze kolena. Má neustále bolesti. Nemůže to být něco vážného? Nebo časem bolesti ustoupí?
DIPURAMED, estetická a ortopedická ambulance | Basic member | Čáslav, Kutná Hora, Praha
28 odpovědí
10 Likes
Dobrý den.
Někdy se to stává, že jsou dlouhodobé bolesti po implantaci umělého kloubu kolena. Někdy může jít o bolesti mezi čéškou a kovovou částí náhrady /steh. komponenty/, někdy se příčina nenajde, na rtg je postavení výborné , nejsou známky uvolnění TEP. Pokud je vše v normě /nejsou zn. infektu či deliberace endoprotézy/, je pravděpodobnost, že bolesti zaniknou, již malá po takové době od operace.
dr Jurka
Děkuji za odpověď. Matce je teda 73 let. Má ještě polyneuropatii dolních končetin. Pálení chodidel a necitlivost. Je nějaká možnost zlepšení a nemůže to mít nějakou souvislost s operací toho kolene?
R. Heřmánek.
V roce 2024 jsem byl na výměnu levého kolenního kloubu a teď za několik dní nastupují opět v ortésu na výměnu pravého kolenního kloubu jsem absolutně spokojený jak s lékaři tak i s celým lékařským kolektivem Rožnově a ta...Více
Dne 15.11.2024 jsem se podrobil operaci totální endoprotézy levého kolene. Zákrok prováděl na oddělení Baťovy nemocnice pan primář Pavel Pilař. Po necelých třech měsících chodím bez bolesti.Děkuji tímto všem, kteří se o ...Více