Ve věku 70ti let jsem 10/2015 prodělal výměnu kolenního kloubu. Operace byla bez komplikací. Druhý den po operaci již problematický pohyb o berlích. Po 7. dnech přesun na rehabilitaci ve stejném objektu nemocnice v MB. Rehabilitace v mém případě byla velmi bolestivá. Jedná se o ohýbání kolene s pomocí rehabil.sestry 2x denně po 10ti minutách, 2x denně jsem dostával mechanickou dlahu na 10 minut , kde se dá nastavit úhel ohýbání . Po 14ti dnech jsem nedokázal 90stupnů, což je individuální. Nutné je individuálně na lůžku koleno ohýbat a ohýbat přes bolest. V rámci rehabilitace je nutno se učit chodit o berlích s dopomocí.
Po propuštění z rehabilitace jsem si půjčil domů mechanickou dlahu za 250 Kč/ den. Denně jsem cvičil 3x po 1hodině a přidával ohyb. Po 3.nedělích jsem dosáhl 120ti stupnů což je maximum a dle chirurga velký úspěch. Následně jsem cvičil na rotopedu a přes bolest snižoval posed a tím i úhel. Před Silvestrem jsem seděl na kole a udělal první km. Do lázní jsem šel v lednu již bez problémů, byla to ztráta času. Výsledek skvělý a přestalo bolet i druhé koleno, které mělo jít též na výměnu letos. Zopakuji : nutná dlaha , rotoped, vůle , ostatní rehabilitace je zbytečná. Přeji úspěch. ČF
Eli, ahoj pane Cenku,dekuji za podrobny popis operace kolene, jeste jakou jste si vybral anestezi, ja nejsem pro lokalni do patere, ani nahodou, uspat a hotovo, I jinak me tedy desite temi uhly ohybani,jeste jak jste byl dlouho v nemocnici, na portale pisi ze 14 dni a na rehablititace az sjoro kdyz uz chodite, a sdelte ty rehabilitace vam predepisi, nebo si je musite zaridit sam bezplatne??! Lazne take bezplatne?!! Diky za opoved Eli
Eli. Anestezii nechám na Vás a dle kondice srdce určí lékař.
Po operaci jsem byl týden na pooperačním pokoji a následně 14 dní na rehabilitačním patře stejného objektu. V případě , že chirurgie nenavazuje na rehabilitaci tak vás odešlou do lázní .
Dnes s odstupem bylo moje řešení bylo nejlepší.
Jinak přes doporučení chirurga, obvod"áka si sama ( dejte na doporučení podobné kategorie pacientů) , vyberete lázně a dáte pojišt"ovně papíry. Nástup do 3.měsíců od zákroku.! V případě , že si vyberete jako já samostatný pokoj jako já , tak jsem platil za 3 neděle cca 7500,-. Ceny si zjistěte na internetu, můžete to mít i gratis , ale....
Mějte se čf
Ahoj Cenku,
dekuji za obsirnou zpravu, tak to me budou operovat v Motole na ortopedii, ja jsem ted v zahranici, letim 12 domu a budu obehavat vse, uz sotva lezu, neberu rok nic, ale v jadru jsem lenosila, takze se to uklidnilo, ale jak clovek zacne moc chodit, tak je to jasne znat, ze je koleno "vylagrovane", no to mame z toho sportu, ja z baletu, takze "sportem k invalidite ze, diky moc, a nekdy zase ja tady napisi postup, ktery absolvuji, diky Cenku zdravim, a drzim palecky at to chodiiiii!!!!!
Eli, zapomněl jsem . Ty rehabilitace vám předepíše ortoped po těch 3.nedělích, na př.vodoléčbu, gratis. Půl hodiny jsem si máchal-ohýbal v teplé vodě koleno. Měl jsem tam jít 10x, byl jsem tam jednou a stačilo.V lázních z 10ti procedur byly kvalitní dvě, bazén a individuální tělocvik, možná i lymfodrenáže, ale to by museli být správně naprogramované, atd. Opakuji ,ztráta času.
Já jsem se též sportem dopracoval do této situace, ale stálo to za to !!!
č
dekuji moc za radu, to jsem tedy zvedava jak dopadnu ja, ted jsem u rodiny na Floride a macham se v teple morske vode, mela by pomoci a jinak jsem objevila v bazenu jsou trysky, zkusila jsem tam to bolave koleno a bylo nejak podivne dobre, dokonce i nejake zilky na nohou vymizely, tak si v duchu rikam, ze samolecba bude nejlepsi, no ale to jen tak v kostce, nevyhnu se te operaci, take moje kamaradka jde na druhou operaci kycelniho kloubu, a uz ted predem ji dcera zajistuje lazne, a psala mi, ze to je takoveho papirovani, ze tonejde zvladnout, a mimo jine predoperacnich vysetreni snad i mozku, no to si delaji lekari snad legraci, tak Cenku moc Vam drzim palecky at behate jako certik, a ja doufam, ze az bude vse OK, ze si troufnu navyslap na Snezku, ted se tomu smeji, protoze to neni zadna lehka tura, kdysi v mladi jsem preskakovalakameny jako kamzik, a ted misto preskakovani tak kouleni sudu, ale nejsme zadne padavky, to se musi zvladnout, dekuji moc, urcite napisu jak vse dopadlo a jake zase ja budu mit zkusenosti k predani dalsim, diky a srdecne zdravim Eli
Více než spokojená, přímo nadšená MUDr. Milan Hein je úžasný člověk, lékař, odborník. Jsem po operaci kolene 7. týden a kontrola po šesti týdnech dopadla výborně. Mohu začít chodit již s plným zatížením, bezbolestně. Pa...Více
Pan doktor je skvělý profík, s lidským přístupem k pacientovi, což je nejen můj názor. Obě kolena mám v pohodě, na nic si nehraje, prostě odvádí perfektní práci , Děkuji, Kohout Brno