Dobrý den, pokud mám na RTG zjištěn 3-4. stupeň coxartrózy kyčelního kloubu, je už dobře jít na operaci? V létě mi bude 67 let.
Děkuji¨Jiří Běhounek
prim. MUDr. Jiří Selucký | Basic member | Оrtopedie | Přerov
355 odpovědí
6 Likes
RTG nález je jenom jedno z kriterií. Další jsou - bolesti, rozsah pohybu, zdravotní strav , aktivita.
Pokud výrazněji bolí, nebo omezuje pohyb, běžte. Vyberte si solidní pracoviště a doktora
Mam diangnostikovanu coxartrozu ťažkého 3.stupňa, mám bolesti pri každom kroku už krívam, absolvovala som rozne kury, rehabillitácie, rázové vlny a niťč sa nezmenilo, povedala by som že je to ešte horšie, že vraj už nemám chrupavku v klbe, už je tam len kosť na kosť a to mi spôsobuje bolesti. Že vraj mám len dve možnost 1. trpirť bolestiam a 2. výmena klbu. Má 47 rokov. Poradte čo mam robiť. Ako si zachraniť klb, či je to už bezpredmetné. Už len výmena?
Na ortopedii ve Vojenské nemocnici v Brně mě operoval MUDr. Stryhal. Úžasný pán. Láska, pokora a skromnost v jednom. Personál i celý tým operateru - všichni byli úžasní. Bylo tam moc fajn. Rehabilitovat jsem začala už d...Více
Od srpna 2015 jsem v péči pana primáře MUDr. Vladislava Hospodára. Považuji to za velké štěstí. V listopadu 2015 mi srovnal levou nohu. V listopadu 2023 mě operoval levou kyčel (TEP) a letos v listopadu mě bude operovat ...Více