Dobrý den mám bolest kolena a kotníku po 4 měsících po totální výměně kyč. kloubu. Necementováno. Může to být z toho že často chodím na procházky. Další věc je že my v oper. kyčly občas jakoby vrzne. Prosím o radu moc děkuji Šrůt
Zdravím,
po operaci kyčelního kloubu se změní celá biomechanika (zátěž závisející na anatomickém postavení) dolní končetiny. Postupně dochází k přestavbě. Doporučuji spíše ubrat na aktivitě a nechat organizmus se vyrovnat se změnou.
prim. Moster, Revmacentrum
Rehabilitace - Mgr. Pavel Bajnárek | Basic member | Liberec
105 odpovědí
1 Like
Pokud Vás po operaci bolí operovaná končetina a nemá to zmírňující tendenci, zkontaktujte lékaře, který Vás operoval. Pokud Váš operatér potvrdí, že je z jeho hlediska vše v pořádku, vyhledejte rehabilitačního lékaře nebo fyzioterapeuta. Bolest v koleni a kotníku může být i jen na základě stažených svalů, které tak zareagují na poměrně rozsáhlý zákrok v kyčli a je potřeba je manuálně uvolnit - což fyzioterapeut zvládne. Procházky jsou po této operací tou nejlepší rehabilitací, jen je nutné zkontrolovat stereotyp chůze, jestli si dolní končetinu naučeným špatným způsobem chůze přetěžujete.
Na ortopedii ve Vojenské nemocnici v Brně mě operoval MUDr. Stryhal. Úžasný pán. Láska, pokora a skromnost v jednom. Personál i celý tým operateru - všichni byli úžasní. Bylo tam moc fajn. Rehabilitovat jsem začala už d...Více
Od srpna 2015 jsem v péči pana primáře MUDr. Vladislava Hospodára. Považuji to za velké štěstí. V listopadu 2015 mi srovnal levou nohu. V listopadu 2023 mě operoval levou kyčel (TEP) a letos v listopadu mě bude operovat ...Více