Režim po operaci TEP
Chtěl bych se zeptat ohledně řízení automobilu.Byl jsem operován 16.2.2010 TEP levé kyčle.Kdy je možné řídit?Kdy odložit úplně francouzské hole a kdy bych mohl spát na operovaném boku?Další dotaz mám ohledně jízdy na kole a plaváním prsa v bazénu.Děkuji Milan H.
- 1230 odpovědí
- 10 Likes
Zdravím,
pokud není po operaci umělého kloubu nastaven speciální režim a upozornění operatérem na nutnost dodržování speciálních opatření, dovoluji pacientům cca po 6 tdnech řízení vozidla. Nutný ovšem vysoký posez, nejsou vhodná vozidla, kde řidič "sedí na zemi".
Úhel mezi trupem a stehnem musí být 90 st a více! Pozor při nastupování a vystupování. Plná zátěž po 3 měsících i spaní na operovaném boku. Na vše se ale zeptejte vašeho operatéra.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
pokud není po operaci umělého kloubu nastaven speciální režim a upozornění operatérem na nutnost dodržování speciálních opatření, dovoluji pacientům cca po 6 tdnech řízení vozidla. Nutný ovšem vysoký posez, nejsou vhodná vozidla, kde řidič "sedí na zemi".
Úhel mezi trupem a stehnem musí být 90 st a více! Pozor při nastupování a vystupování. Plná zátěž po 3 měsících i spaní na operovaném boku. Na vše se ale zeptejte vašeho operatéra.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
- 1 odpovědí
Prosím o informaci, jak se bude moci postupně zatěžovat dolní končetina po TEP pravé kyčle.
Operace proběhla 27.9.2011 - zajímá mně hlavně období po 3 měsících a co budu mít zakázáno navždy.
Je mi 57 let a do téměř 40 roků jsem závodně sportoval, následně jen rekreačně.
díky Jarda
Operace proběhla 27.9.2011 - zajímá mně hlavně období po 3 měsících a co budu mít zakázáno navždy.
Je mi 57 let a do téměř 40 roků jsem závodně sportoval, následně jen rekreačně.
díky Jarda
- 3 odpovědí
Poraďte mi prosím,kdo mi napíše poukaz na nákup zvýšeného sedátka na WC?Jsem po operaci TEP kyčle, ležím ještě v nemocnici na ortopedi, v úterý mě převáží do rhb.zařízení,kde jsem zjištovala a sedátko mi tam na doma nepředepíšou.Lékař zde v nemocnici mi říkal,že se to prý píše až od 17Ocm výše a že si mám požádat prý až v tom rhb.zařízení.Poradíte mi prosím?? Pro info.uvádím,že měřím 165cm a je mi 53 le. Nevím,kdo ze zákona či nějaké směrnice toto sedátko předepisuje,ale domnívám se,že ošetřující ortopéd,který mé propouští domů!alespoň mi to připadá logické.Děkuji za odpověď.Jana