Dobrý den pane doktor mám na vás dotaz mužete mi rict jak dloho se čeká cirka na reoperaci bederního kloubu jsem 11mesícú po operaci chodím stále na dvou berlích a když jsem skoušela na jedné tak se mi klob uvolnil...návčteva u ortopeda rengen to potrvdila trpím bolestmi ale u nás je dlouhá olené v egypte čekací doba jen na konzultaci ... od samého začátku jsem mela podezrení vzhledem na muj zdravotní stav ---porovnáni s pavcienty v lázních .neni normální prúbeh.Podotýkám,že jsem mela úraz na dovolené v EGYPTEa tam mne také museli operovat.zlomeny krček l.bed klbu dekuji za odpoved LEFíKOVá
Dobrý den jsem 4měsíce po reoperaci pr. kyčelního kloubu .VVV pravé kyčle v 18 letech mi dělali korekční OT prox femuru , 5/2009 impl. TEP coxae1. dx non-cement ,2011aseptické uvolnění acetabul. 2012 reinplatace TEP coxae 1.dx. cementovaná. Vše proběhlo vpořádku ,ale teˇmám problém když si nachvíly sednu nemohu nohu nějak rozchodit jakoby se něco seklo. Cvičím ,jezdím na rotopedu tak si myslím ,že dělám vše správně. Jen se chci zeptat jestli mám raději kontaktovat lékaře nebo ještě počkat. Děkuji za odpověd Martina.
23.ledna 2O12. jsem mela operaci kycle TEP.
I.Ortopedická klinika FN Motol, operace kycel prava strana TEP,
coxae I.dx.Lima Delta Fit - necementovaná.
V interieru uz chodím bez fran. berle, kvuli sebejistote plus pocitu bezpecí v exterieru nosím sebou jednu z fran.berle, temer normálne chodím do schodu a ze schodu bez berle, samozrejme opatrne. Snazim se vrátit do normálného zivota, pochopitelne pocituji únavu a cas od casu podle pracovního harmonogramu dne a vytízení se citím cástecne vycerepaná. Obcas zapominám na svuj handicap, ze jsem pomerne krátce pooperace. Uz 5 týden jsem rídila auto, vubec netvrdím, ze bez stresu a strachu, ale toho casu auto uz bezne ridim, mám moznost upravit zvýsení auto sedadla. Chodila jsem na fyziotherapie, doma pouzivám rotopéd, bezne15 minut na 1. stupen, nekdy az po dobu 2O minut ale pravda to uz je citit ztuhutí, tah atd. Nikdy jsem nebyla nic moc sportovkyne.
Pohyb mám ráda ale k cvicení se musím prinutit. Do vany vstupují samostatne, hrana vany je pomerne vysoko tak na vstup pouzívám nizkou stolicku, ve vane dávám prednost sprchování. Docela casto zapomínám na 90 stupnu pri ohýbání nebo zdvihnutí nohy, zaplat panu BOHU zatím bez následku. Obcas jsem pocitíla lupnutí a pokazdé jsem obávala co se deje kolem endoprotézy.
Obcas citím neco jako tlak, bodání do stehenního svalu je to nekdy bolestivé a velice nepríjemné. Snazila jsem vsechny projevy konzultovat s fyzioterapeutem a pooperacní rehabilitaci modifikovala podle situace, poopravila aktuální drzení tela a stereotyp chuze.
Klín mezi koleny pouzívám zatím bezně, spaní je pro mne pohodlnejsí a tvar polstáre mi nevadí. Bezne spím na operované strane na zacátku bylo to citlivé ale toho casu spaní na operované pravé strane mi uz vubec nebolí. Operacní jízvu mám velice pekne zhojenou ale pravidelne promasirují s vyzivným balzámem s obsahem bambuckého másla, vychlazuje a zjemnuje pokozku.
Pravdou je, ze mi pobolívá stechno, nevím jestli je to bolest v kosti anebo nejaký sval, není to moc vyrazné ale neco pocitují v stehení kosti, jakoby mírnou bolest...
Pohyb, presnejí náslap po lezení a sezení, presneji tý první kroky jsou citlivé ale jenom krátce, následne chuze uz je bez potíze.
Mám problém kdyz si nachvíly sednu nasledne rozchodit nohu je mírne bolestivé. Obcas mám pocit lehkého tlaku ze svalstvu stehna. Samozrejme jeste potrebuji posilnit svalstvo a to ocekávám nyní od Lázne Trebon. Myslim si , ze muj lécebny pobyt v lázne Trebon je pravdepodobne predcasné, eventuelne ruzné procedúry které by vylepsilo muj celkový zdravotný stav nedostávám, nelze cerpat práve z duvodu, ze je krátky casový rozsah od operace, docela je mi to lito.
Není potreba nic uspechat, samozrejme je to subjektívní názor, nejsem uz nejmladsí jsem rocník 1948, samozrejme mám bezné zdravotné potíze, napr.bolesti bederní a krcního pátere, obecne mi bolejí záda a kosti.
Nezoufejte sledujte svoje telo, reakce na fyzicky zátez organizmu, Vase telo bude vse avízovat a máte moznost sama vse koordinovat. Trpelivost, nadeje a vase snaha o lepsí fyz.kondici prinásí svoje výsledky. Prejí Vám i sobe zlepsení fyzické kondice.
Jsem dynamická, aktívne cinnorodá (pracující babicka), lázne.. hmmm takové lebedení-lenosení v lázni není zrovna pro mne, zatim mne to nic moc nedává a pobyt v lázne SPA tak zatím nic moc, vlastne mne moc nebaví. Mnohem více jsem pracovala na svém rehabilitaci a mela jsem moznost získat zlepsení fyz.kondici, celkove zlepsit pohyb a fyz.výdrz, zároven získat pocit celkové kondici doma, a v MediCentru-Praha 4, dále ve FyzioMedu-Praha 2 v Mánesové ulici.
Bezne uzívám jenom doplnek stravy, léky nepotrebují a to me velice tesí. Potrebovala bych zhubnout 5-6kg. mám nadváhu ( výska 164cm/ 75kg), bohuzel nejaký sportovec jsem nikdy nebyla a nejsem. Mám ráda dobré jídlo, dobré pití (bilé a cervené víno atd.) pohodu, procházky,...
Obrovský SPA komplex mi pripadá jako v továrna na rehabilitace s davy lidí, veková kategorie mix-ruzná v celém objektu absolutne vsude na stravování, v bazenu atd. Ovsem kdyz náhle potrebujete nejaký léky, napriklad na bolest bederního pátere, zmena pocasý prinási zmenu tlaku a máte velký bolest hlavy, témer zádné medikaci v sesterne nemaji a to ani pani primárka nemá k dispozici, tak to je docela podivné...Na dotaz léky a na moje velké prekvapení mi bylo zdeleno, klient-pacient má sebou nosit léky.
Obrovský areál, SPA komplex s týmem lékárů s ordinací ale co k tomu dodat. V tom obrovském komplexu není lékárna a musela jsem pesky procházkou dvakrát do mestecka Trebon kde jsou 3 lekárny. Lékárna zavírá v 16:oo hodín, dalsi 2 lekárny v 17:oo hodín.
Co se dá delat místní situace je taková.
Mám ráda lidi ale já nejsem na klebetení, klábosení o diagnóze, o nemocích na chodbe, v lázenském areálu posedávat na baru v Bistru atd. seznamovat se, to uz vubec není moje zábava, je tezké selektovat lidi, samozrejme jsem potkala zajímavé a hodnotné osobnosti ale nekteré uz bohuzel ukoncili lécebný proces a odesli domů. Tak zatím v regeneracním pobytu bohuzel zádná sláva se nekoná. Doufám , ze mi ty procedury snad k necemu dobrému bude, hlavne mé fyzické kondici pomuze. Kdyz já jsem ale od lázne ocekávala intenzivní fyzioterpie plus aktivní kondicní procedúry. Lázenský pobyt mám od 9.kvetna, kdyz jsem na rozvrhu procedur videla , ze první fyzioterapie bude az 23. kvetna tak jsem byla hodne zklamána, a docela zoufalá, tak proc do certa jsem vubec tady v lázensém objektu. S
Tak mi zustává jenom nadeje, mám kontrolu u paní primárce, tak bych ráda pozádala zmenu v tech procedurách, jenom doufám, ze snad mi vyhoví....Pravdou je , ze jsem cekala neco absolutne super., nikdy jsem nebyla v lecebném lázní a myslela jsem , ze lázne jsou na báze intenzivní a radikální péce ve prospech uzdravení. Boze jak jsem stará ale bohuzel jsem ale porad naivní.
Pochopitelne mesto Trebon je velmi kouzelné, pekné historické mestecko, v zámecké zahradé je velmi príjemné procházet, príroda krásne kvete a voní. Kolem rybníku Svet je radost a potesení trénovat chození. Pri posezení pivo Bohemia-Regent je lahodné pití.
Tesím se na navstevu své rodiny.
Dobrý den,
prečetla jsem si Váš príspievek a mohu vám ríct že jste na tom velice dobre ....promiňte ,ale nekteré háčky mi na klávesnici nejdou mám to nejak zle nastavené ,a ani tačeština už po ťech letech neni to pravé orechové jelikož jsem na slovensku už 30let provdaná jsem z OLOMOUCE RODAčKA...ale spét k vaši kodici ja jsem mela presne takové pocity jako vy ale nemela jsem štestí na operátora ..mne se stal úraz na dovolené v Egypte tam mne také operovali bude tomu rok a ja stále na dvou berlích ..už jsem byla dokonce i v lázních v Piečtanoch ty lázne jsou proslávené a velice dobré ..byla jsem velmi spokojena s procedurami ...dali mi to nejlepší co mohli ,ale operaci to nezmení ...ted jdu na vyšetrení celého skeletu laicky povedané tak se uvidí co semnou .čekáme vnučku tak jsem se ťešila že budu už fit ale je to smutné a nevím asi mne čeká REOPERACE lebo mi tam dali nespravnej kloub ,ktery se mi uvolnil dle rengenu .co setýká seznamování taky si jen tak nekoho nepripouštím k telu a nerada klábosím jen tak o ničem jak nekterí lidé o ničem dookola byli tam i takový lidé a mne táto debata moc nezaujala .Tak vám preji heský pobyt a nekdy tu zase naschle ----Olga jsem 53ročník
Na ortopedii ve Vojenské nemocnici v Brně mě operoval MUDr. Stryhal. Úžasný pán. Láska, pokora a skromnost v jednom. Personál i celý tým operateru - všichni byli úžasní. Bylo tam moc fajn. Rehabilitovat jsem začala už d...Více
Od srpna 2015 jsem v péči pana primáře MUDr. Vladislava Hospodára. Považuji to za velké štěstí. V listopadu 2015 mi srovnal levou nohu. V listopadu 2023 mě operoval levou kyčel (TEP) a letos v listopadu mě bude operovat ...Více