Dobrý den, všemi obstřiky a magnety se jen trápíte a prodlužujete si bolest, která se jen stupňuje a znemožňuje kvalitní život. Rozhodně doporučuji radikální řešení!!t.j. TEP kyčle, ZEJMÉNA ve vašem mladém věku!!!!! Stehně by Vás bolest nakonec donutila! a přeci nechcete chodit v bolestech o berlích. Je několik druhů endoprotéz a i tzv. pro mladé..Ale operatér jistě zvolí tu nejlepší variantu.
Je pravdou, že ve vašem mládí zřejmě k nějaké úpravě po lééétech může dojít, ale to teď neřešte a pomozte si neodkladně hned.!
Já jsem po TEP kyčle šestý měsíc a již po třech měsících jsem odhodila berle a lítám jako čamrda a to mi bylo 70. Pravda, mám už svou novou kámošku na doživotí, ale vše je o vůli chtít zbytek života žít kvalitně. Natož ve vašem věku!!! Též jsem zpočátku nad radikálním řešením váhala - taky pro svůj věk...Absolvovala jsem kůru drahých obstřiků, magnety,atd.,atd...až jsem se dobrečela ke 4.stupni artrozy a bez berlí neudělala krok a po bezesných nocích jsem se ze dne na den rozhodla a žadonila operatéra o co možná nejbližší termín! Žádná bolest poté není taková jako před operací!!
Operace není třeba se obávat, pooperační bolesti vám tlumí a fakt to nebolí a když trošku, tak je to rehabilitační začátek a spíš šponuje jizva, která se musí!l ledovat. Nejdůležitější je hned po operaci nastoupit z lůžka na lůžko rehabilitační léčbu. Fyziaterapeuti jsou machři a naučí vás vše, co byste doma sama nezvládla a mohla si i ublížit nějakou chybou. a potom Vás "dorazí" v lázních, kdy už budete moci po zahojení jizvy do bazénu a cvičení v bazénu je úžasné a nebolí! Tak se spíše těšte!
Ještě k Vašemu věku: byla jsem v rehabilitačním ústavu s několika i mnohem mladšími, většinou děvčaty, která už měla vyměněné postupně obě kyčle po vrozených vadách a luxacích. Byla naprosto ok a šťastná, že "nekachní" a budou moci nosit konečně i lodičky...
Hlavně poslouchejte své tělo a dobrého operatéra. Ve finále jsou nejdůležitější fyzioterapeuté a vaše vůle! Přeji vše je dobré!!!