Dobrý večer, za měsíc mě čeká v Praze ve Vinohradské nemocnici operace TEP. Chci se zeptat zda po operaci mám nárok na převoz sanitkou do rehabilitačního zařízení v Hostinném? Děkuji za odpověď.
Dobrý den
18.1.2012 jsem byla operovaná-zlomenina krčku,při operaci TEP.24.4.jsem byla sanitkou na kontrole,mám se doma postupně přidržovat a koncem června zatěžovat nohu plně.Ven mám nosit 2 fr.hole až do kontroly do 24.7.12.Jsem onko pacient a 8.6.mám jet na kontrolu a kolonoskopii.Lékař,který mě operoval mi řekl,že mám nárok na sanitku,jak na onko,tak k němu na kontrolu.Řídit auto nemohu až do příští kontroly.Žiji sama a bujím se,že cestu veř.a městskou dopravou nezvládnu.Platím si z důchodu pečovatelky a na taxík už mi nezbývá.I když se přeobjednám na pozdější hodinu kvůli onko problémům,nemohu jet,když bude pršet.Děkuji za odpověď.
Rozhodně Vám doporučuji zeptat se i revizního lékaře Vaši pojišťovny, abyste měla pro své ošetřující lékaře připraven adekvátní výklad, který by měl pak Váš lékař respektovat. Myslím, že potom stačí, aby kompetentní referent z pojišťovny zavolal telefonicky Vašemu lékaři oficiální stanovisko pojišťovny k Vašemu případu a pokud to Váš lékař správně pochopí, v případě dalších opakovaných potíží by mělo být samozřejmostí, že pojišťovna rozváže s takovým nepřizpůsobivým lékařem smluvní spolupráci. Ptejte se však současně i na odboru OZS (odbor zdravotních služeb) na MZCR prostřednictvím elektronické podatelny s odvoláním na zákon 106/1999 Sb. o právu na informace. Je jistě nemyslitelné, aby si to lékaři vykládali každý zcela jinak, natož ve Váš neprospěch!
Na ortopedii ve Vojenské nemocnici v Brně mě operoval MUDr. Stryhal. Úžasný pán. Láska, pokora a skromnost v jednom. Personál i celý tým operateru - všichni byli úžasní. Bylo tam moc fajn. Rehabilitovat jsem začala už d...Více
Od srpna 2015 jsem v péči pana primáře MUDr. Vladislava Hospodára. Považuji to za velké štěstí. V listopadu 2015 mi srovnal levou nohu. V listopadu 2023 mě operoval levou kyčel (TEP) a letos v listopadu mě bude operovat ...Více