Pooperační paréza po TEP kyčle
Dobrý den, v lednu 2014 mi byla v nemocnici Mostiště operována kyčel- totální endoprotéza. Jsem z Pardubic a zde mi nabídli termín 15-18 měsíců. Měla jsem hrozné bolesti, proto jsem hledala, kde mi operaci provedou dříve. O Mostišti jsem se setkala s dobrými zkušenostmi lidí z místa mého bydliště. Anestezie - přes mé výhrady byla spinální. Bezprostředně po operaci, kdy jsem již cítila neoper. nohu, jsem zároveň necítila operovanou a jak se později ukázalo, vznikla mi paréza od kolena dolů. Podstoupila jsem rehabilitace, sama si vše zařídila, Nemocnice Mostiště se mnou vůbec nekomunikovala a dělali, jako že se nic nestalo. Dnes po 10 měsících dle EMG nerv neroste, paréza přetrvává, objevily se neuropatie. Mám bolestivé vzruchy v hleznu, oteklý kotník. Stále rehabilituji 2x týdně v rehab ambulanci stimulace + pasivní cvičení, manžel byl se mnou v Luži na zácviku a denně se mnou 2x cvičí. Jakou mám naději, že se stav zlepší a jaká je vyhlídka - mám jít na endoprotézu druhé kyčle - nemůže se totéž stát znovu? Mám diagnostikovanou revmatoidní artritidu. Děkuji za odpověďIng. Zdenka Burešová
- 31 odpovědí
- 1 Like
Ortopedi nesledují kontextulání vznik kompliklací vyvolaných primooperací TEP kyčle, protože se rádi schovají za práci "neurologů" nebo "neurochirugů", kteří by měli být Ortopedy traumatology oficiálně pozvání k rozhodnutí - jak lze účinně řešit Váš problém. Bezodkladně žádejte o stanovisko Neurochirurgické kliniky, často je v době 1 roku možnost rekonstrukce nervového spojení plastickou reimplantací kusů nervu z Vaší hrany chodidla - ale operace musí být provedena včas od vzniku traumatu (ideálně do 2 měsíců, ale možno i po 10 měsících pro záchranu aspoň částečné funkčnosti) ale ortopedi raději se tváří - že za Vaše komplikace nebo individuální přidružené potíže vůbec nemohou, což je ovšem lež! Bojí se Vaší žaloby na nežádoucí vzniklé následky.
- 12 odpovědí
- 1 Like
dobry den ,
ja som dopadla tak isto ako vy len s tym rozdílem,že mne operovali v Egypte a tam mi operaci zbabrali ,už jsem po 2 revizní operaci operace se zdarila na podruhé jenom nerv mi už nedoroste s tym jsem smírena on totiš dorusta do 1 roka .
Na vysvetlení byla jsem v Egypte na dovolené a tam jsem tak neštastne spadla a zlomila jsem si bedrovou kost..
jestli chcete vic vedet tak mi napište ...reakce na paní Zdenku.
p.s take jsem byla na EMG kde se potvdila Pareza OLGA
ja som dopadla tak isto ako vy len s tym rozdílem,že mne operovali v Egypte a tam mi operaci zbabrali ,už jsem po 2 revizní operaci operace se zdarila na podruhé jenom nerv mi už nedoroste s tym jsem smírena on totiš dorusta do 1 roka .
Na vysvetlení byla jsem v Egypte na dovolené a tam jsem tak neštastne spadla a zlomila jsem si bedrovou kost..
jestli chcete vic vedet tak mi napište ...reakce na paní Zdenku.
p.s take jsem byla na EMG kde se potvdila Pareza OLGA
- 1 odpovědí
Dobrý den,mám podobný problém. Po totální endoprotéze kyčle mám parezu. Ze začátku jsem s nohou vůbec nehnula, teď po 6 týdnech od operace ji zvedám, ale cítím divný tlak pod kolem a nad kolenem v oblasti stehna. Mohu vědět jak jste na tom teď vy?