Pooperační rekonvalescence po TEP
Jsem 6.týdnů po operaci necementované totální endoprotézy kyčle tzv. miniinvazní metodou.Již týten po operaci mi bylo řečeno,že mohu zatěžovat operovanou nohu do bolesti.Zatím i nadále, do kontroly u ortopeda, chodím s pomocí francouzkých holí a nohu zatěžuji dle doporučení.Cítím se výborně,nemám žádné bolesti.Přesto se však trochu bojím,aby se mi endoprotéza neuvolnila.Četl jsem tu,že doba,než vroste do kosti je asi 3.měsíce.Chci se zeptat,zdali toto zatěžování operované nohy, po tomto způsobu operace, je standartní. Děkuji.
- 1230 odpovědí
- 10 Likes
Zdravím,
každé pracoviště má poněkud jiný názor na zátež po operaci kloubu. Po 30 letech aktivní operatívy stovek kyčelních kloubů se u mých pacientů vždy vyplatil systém postupného zatěžování necementovaných náhrad, tak aby kost měla čas do endoprotézy prorůst a tím ji zafixovat. Tedy plná zátěž až po 3 měsících.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
každé pracoviště má poněkud jiný názor na zátež po operaci kloubu. Po 30 letech aktivní operatívy stovek kyčelních kloubů se u mých pacientů vždy vyplatil systém postupného zatěžování necementovaných náhrad, tak aby kost měla čas do endoprotézy prorůst a tím ji zafixovat. Tedy plná zátěž až po 3 měsících.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX