Rozsah pohybu kyčle po TEP

Rozsah pohybu kyčle po TEP

Roberta  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 7 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den, chci se zeptat, jsem 2 měs. po TEP kyčle necem., se štěpy do acetabula. Pohyb před operací S 0-0-90st. Na nohu nesmím 3 měs.šlapat, nerozumím ale jedné věci - myslela jsem,že po operaci se rozsah pohybu zásadně zlepší ale ikdyž 2x denně cvičím předepsané cviky tak je pohyb stále stejný jak před operací. Dál jak na 90st nesmím prý jít... a kdy tedy budu moct? V tomto stavu si neumyji nohu,s ponožkami je taky problém a o údržbě nehtů a vůbec šlapky nemluvě. A to mi začal nárt a kotník před 3 týdny (i přes cvičení)natékat- to prý přejde.. ale kdy? Na dotek jsou otoky bolestivé. Na kontrolu jdu až za měsíc a jsem tak trochu zoufalá. děkuji za odpovědi
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
po operaci umělého kyčelního kloubu se rozsah pohybu neuvolní okamžitě.Kloub se musí uvolnit postupně. Kloubní náhrada musí napřed do kosti důkladně vrůst, což činí standardně 3 měsíce, s použitím kostních štěpů ještě déle. Takže čeekat !!! Otoky bérce a nohy jsou otoky venostatické, tj. cévy jsou "unaveny" poo operaci a při chůzi jsou hydrostatickým tlakem krve roztahovány. Z toho vznikají otoky. I tyto stavy se postupně stabilizují. Jsou vhodné léky ke stabilizaci cévní stěny.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXX
Roberta  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 7 odpovědí
  • 1 Like
Děkuji za odpověď.Bohužel mi na rehabilitaci bylo vštěpováno co všechno nesmím ale nikdo mi neřekl, že jsou to zákazy dočasné.
nada  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
pročítám diskuzi a hledám odpověď na stejný problém.Jsem 3 týdny po TEP necem.a mám nateklé koleno, s kterým nemohu ohýbat a tvrdne mi,přidala se mi i blest v kyčli a stehně.Na kontrolu jdu za měsíc a taky se bojím,abych něco neprošvihla.Byla bych ráda zda by jste mi odepsala jak to u Vás pokračovalo.Děkuji.nada.bublikova@centrum.cz
Ludmila 26  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 11 odpovědí
Dobrý den,po operaci jsem 7 týdnů a stále vleže nepokrčím končetinu více než 65°.Podřep udělám normální,cvičím ,chodím ,jezdím na rotopedu .byla jsem na RHB pobytu,nyní chodím ambulantně.Čím může být stav způsoben a zlepší se vůbec někdy?

Související recenze a zkušenosti

Související indikace

Doktor ve Vašem okolí