Saunování po TEP

Saunování po TEP

Hana  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 1 odpovědí

Hana Pajskrová
Dobrý den, lze se po TEP saunovat nebo používat infrasauna? Děkuji hana
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
po TP kyčele je vhjodné saunování po 5-7 týdnech. U TP kolenního kloubu bych radil až po 3 měsících. Pozor na uklouznutí !
prim. Moster, Revmacentrum
Ortopedické oddělení - Nemocnice Přerov  |  Basic member  |  Přerov
  • 102 odpovědí
  • 1 Like
Těsně po operaci jistě ne, jian po zhojenía rozrehabilitiování, pokud nejsou potíže, co hrdlo či tělo ráčí.
Dr Selucký
Hana  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 1 odpovědí
Po 6.ti týdnech po operaci (TEP kyčle - výměna po čtyřech letech pro uvolnění resurfacingu) jsem byla na ortop. na kontrol. vyš. a po mém dotazu jestli mohu jet do lázní, mi bylo řečeno, že to nepotřebuji, že jsme rozcvičená dost. Dá se to tak říct už po 6.ti týdnech? Na lázně po TEP není "nárok" ? TEP mám již na obou kyčlích na pravé noze během 4 let podruhé. Hana
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
je jen na ošetřujícím lékaři, zda doporučí ústavní rehabilitaci, tzv. lázně, či ne. Na návrh odborného lékaře vystavuje poukaz k léčbě praktický lékař. Do současné doby se legislativa k odeslání po operaci umělým kloubem pro komplexní (plně hrazenou) léčbu nezměnila. Po operaci je zvykem k rehabilitaci do lázní pacienta odesílat. Vše ale závisí na Vašem odborném lékaři, zda léčbu doporučí, či ne.
prim. Moster, Revmacentrum
prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Basic member  |  Traumatologie  |  Přerov
  • 355 odpovědí
  • 6 Likes
Do roku od operace TEP se Váš lékař může rozhodnout )pokud nezvládáte rehabilitaci např.) že Vám předepíše lázně na doléčení. Vyplní spolu s PRL předepsané papíry a revizní lékař pojišťovny uzná, zda Vám ty lázně jako plně hrazené podepíše či ne, ev převede na částečně hrazené. Od jara to bude pravděpodobně jinak. Nárok (100% jistotu) že Vám pojišťovna proplatí lázně jako plně hrazené rozhodně nemáte, to je jenom laická interpretace zhora uvedeného.

Související recenze a zkušenosti

Související indikace

Doktor ve Vašem okolí