je mi 45 a před měsícem jsem podstoupila výměnu kyčle. Vzhledem k tomu, že jsem pracovně hodně na cestách, tak bych se chtěla zeptat, jaký vůz by byl pro mně vhodný z hlediska správné polohy při řízení. Případně jakou kancelářskou židli bych měla mít s ohledem na prodělanou operaci? Zároveň jsem se chtěla zeptat, za jak dlouho od operace mohu nosit obuv s podpatky (kolik cm max)?
Předem moc děkuji
Zásadně jen Audi A8 nebo Porsche Cayenne. Kancelářskou židli jen Spinalis nejvyšší řady. Podpatky výšky 5.42 cm za 43 dnů po operaci.
A teď vážně....Nepřeceňujte lékařskou vědu. Na všechny otázky neexistují exaktní odpovědi. Tím spíše, že každý člověk je jiný. Kyčli máte novou proto, abyste mohla vést plnohodnotný život bez omezení a bez zvláštních požadavků na vozy a židle....Čili klidně můžete jezdit na schůzky Fabíí a sedět na židli z IKEA. Jen musíte první 3 měsíce respektovat režimová opatření o poloze těla, končetin, úhlech posezu, které jste obdržela od fyzioterapeuta. Nové boty s podpatky si také kupovat nemusíte. To ale nevím, jestli je pro ženu dobrá nebo špatná zpráva.
Dobrý deň, začiatkom mája (5.mesiac) ma čaká poúrazová výmena pravého bedrového kĺbu vo vojenskej nemocnici Ružomberok. Preto sa snažím získať čo najväčšie množstvo informácií o tejto náročnej operácii ako aj následnej rehabilitácii.
Vaša odpoveď pán doktor ma nielen pobavila, ale najmä ukľudnila v tom, že operáciou sa pacient dostane (veľmi tomu chcem veriť) späť do plnohodnotného života bez nejakých veľkých obmedzení v spôsobe života. Predpokadám však, že nejaká zmena predsa len nastane. A to v hlave :-) .... Teda že operovaný človek si bude viac dávať pozor (zvažovať výber), aký typ topánok dá na nohy (už len pohodlnejšie - avšak určite moderného vzhľadu) a hlavne sa snažiť - pokiaľ sa dá - predchádzať situáciám, kde by hrozil úraz (iné typy športu, pri turistike pozor na náročný terén a pod). No priznám sa, z operácie mám aj veľký STRACH. Ing. M.H., Trenčín
Na ortopedii ve Vojenské nemocnici v Brně mě operoval MUDr. Stryhal. Úžasný pán. Láska, pokora a skromnost v jednom. Personál i celý tým operateru - všichni byli úžasní. Bylo tam moc fajn. Rehabilitovat jsem začala už d...Více
Od srpna 2015 jsem v péči pana primáře MUDr. Vladislava Hospodára. Považuji to za velké štěstí. V listopadu 2015 mi srovnal levou nohu. V listopadu 2023 mě operoval levou kyčel (TEP) a letos v listopadu mě bude operovat ...Více