Operovaná noha je o 2 cm delší

Operovaná noha je o 2 cm delší

širon  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,jsem po operaci TEP kyčle "necementovaná náhrada" asi 7týdnů končetinu již zatěžuji.Problém je v tom že operovaná končetina je asi o 2cm delší.Zajímal by mi způsob řešení nebo zdali se rozdílná délka postupným zatěžováním upraví.
Verča  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 5 odpovědí
Dobrý den. Já měla ten samý problém. Nakonec jsem ale zjistila, že je to jen pocit. Je mi 25 let a mám zničené oba klouby. Teď je to tři měsíce co jsem po operaci jednoho kloubu. Přišlo mi, že mám o 2cm delší nohu, tu operovanou. Nastoupila jsem do rehab. cetra a tam mi řekli, že jsou obě nohy stejně dlouhé. Je to ale tím, že jsem postupně ochabla a neměla žádné svyly. Neuměla jsem ani stáhnout zadek. Takže jsme začali posilovat svaaly na břiše a pak teprve nohy zadek a tak. A teď už mám ten správný pocit, obě nohy stejně dlouhé. Takže bych vám doporučila rehabilitace. S pozdravem Verča.
Ortopedické oddělení - Nemocnice Přerov  |  Basic member  |  Přerov
  • 102 odpovědí
  • 1 Like
Verča má docela pravdu. Krom toho je otázka, kdo a jak Vám změřil délku končetiny a jak přesná je ta metoda. Další věcí k otázkám je to, že norma pro dospělé je rozdílnost délek končetin do 2 cm,každý má různě dlouhé nohy a do dvou cm to prakticky nevadí, jste prakticky v normě.... Tělo si ale na novou situaci musí zvyknout , pokud by nezvyklo, tak se dá podrazit podpatek, vložka do boty atd....

Související recenze a zkušenosti

Související indikace

Doktor ve Vašem okolí