Dobrý den,jsem po operaci TEP kyčle "necementovaná náhrada" asi 7týdnů končetinu již zatěžuji.Problém je v tom že operovaná končetina je asi o 2cm delší.Zajímal by mi způsob řešení nebo zdali se rozdílná délka postupným zatěžováním upraví.
Dobrý den. Já měla ten samý problém. Nakonec jsem ale zjistila, že je to jen pocit. Je mi 25 let a mám zničené oba klouby. Teď je to tři měsíce co jsem po operaci jednoho kloubu. Přišlo mi, že mám o 2cm delší nohu, tu operovanou. Nastoupila jsem do rehab. cetra a tam mi řekli, že jsou obě nohy stejně dlouhé. Je to ale tím, že jsem postupně ochabla a neměla žádné svyly. Neuměla jsem ani stáhnout zadek. Takže jsme začali posilovat svaaly na břiše a pak teprve nohy zadek a tak. A teď už mám ten správný pocit, obě nohy stejně dlouhé. Takže bych vám doporučila rehabilitace. S pozdravem Verča.
Verča má docela pravdu. Krom toho je otázka, kdo a jak Vám změřil délku končetiny a jak přesná je ta metoda. Další věcí k otázkám je to, že norma pro dospělé je rozdílnost délek končetin do 2 cm,každý má různě dlouhé nohy a do dvou cm to prakticky nevadí, jste prakticky v normě.... Tělo si ale na novou situaci musí zvyknout , pokud by nezvyklo, tak se dá podrazit podpatek, vložka do boty atd....
Na ortopedii ve Vojenské nemocnici v Brně mě operoval MUDr. Stryhal. Úžasný pán. Láska, pokora a skromnost v jednom. Personál i celý tým operateru - všichni byli úžasní. Bylo tam moc fajn. Rehabilitovat jsem začala už d...Více
Od srpna 2015 jsem v péči pana primáře MUDr. Vladislava Hospodára. Považuji to za velké štěstí. V listopadu 2015 mi srovnal levou nohu. V listopadu 2023 mě operoval levou kyčel (TEP) a letos v listopadu mě bude operovat ...Více