Ultrazvuk a magnetoterapie po TEP

Ultrazvuk a magnetoterapie po TEP

drak  |  návštěvník  |  Liberecký kraj
  • 3 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den.
Prosím o radu, zda je možné aplikovat ultrazvuk, či magnetoterapii 3 měsíce po operaci a to na zhmožděné svalstvo ?
Děkuji za odpověď.
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,zde se asi názory na použití fyzikální léčby po operaci kyčlení náhrady budou značně lišit.
Podle našich doktrín není vhodné použití magnetoterapie po operaci umělé kloubní náhrady. Použití ultrazvuku 3 měsíce po op. TP kyčelního kloubu rovněž bych neordinoval. V léčbě bych použil pouze protizánětlivé prostředky v gelu či masti.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXX
Hanka  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 39 odpovědí
  • 1 Like
Poraďte mi, prosím,jestli je možné s endoprotézou kyčelního kloubu navštěvovat finskou saunu. Dále prosím o radu, jestli je možné pro dobré vhojení endoprotézy a udržení kvality kosti kolem používat magnetoterapii. Jeden z výrobců a prodejců magnetoterapie uvádí tuto možnost ve svých radách k používání magnetotepie. Mám necementovanou, vrůstací endoprotézu a jsem necelý měsíc po operaci. Za rady děkuji.
Zuzka  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 9 odpovědí
  • 2 Likes
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat- mám TEP kyčle a vášeň v hraní s magnetickými kuličkami (NEOCUBE) :o) Nemůže to mít nějaký negativní vliv na endoprotézu?
Předem děkuji za odpověď.
Nitram  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
  • 8 odpovědí
  • 1 Like
Ačkoliv tady nikdo magnetoterapii po TEP kyčle nedoporučuje, zajímaly by mne názory pacientů i lékařů na toto téma. Byl jsem na přednášce, kterou měl prodejce těchto zařízení, takže jeho informace beru s rezervou. Přesto o této metodě mluvil v superlativech. V lékařství, snad s výjimkou onkologie, prý neexistuje obor, kde by to nemohlo pomoci. Konkrétně u artrózy to prý obnoví chrupavku, pokud tam ještě nějaká je/stadium1-3/. Problém je prý ale v tom, že pojišťovna hradí pouze 10 aplikací, což je málo. Aplikaci je prý potřeba provádět 2x denně, nejméně půl roku, než se dostaví výsledky. Jsem po TEP kyčle, ale velice rád bych pomohl svým ostatním kloubům. Máte někdo tento přístroj doma a máte zkušenosti s jeho dlouhodobým používáním?

Související recenze a zkušenosti

Související indikace

Doktor ve Vašem okolí