TEP kyčle a spaní na operovaném boku
Dobrý den, pokud je po necement. tep kyčle vše v pořádku a operatér doporučí po 3 měsících plnou zátěž a chůzi bez pomůcek je možné bez nebezpečí spát i na operovaném boku ?
- 1230 odpovědí
- 10 Likes
Zdravím,
pokud je vše OK a RTG snímek ukazuje po 3 měsících standardní nález, je možné spát i na operovaném boku. Pozor na překřížení dolních končetin - luxační fenomén !
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
pokud je vše OK a RTG snímek ukazuje po 3 měsících standardní nález, je možné spát i na operovaném boku. Pozor na překřížení dolních končetin - luxační fenomén !
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
- 53 odpovědí
- 2 Likes
Urcite ano. Ve vetsine pripadu je to vzhledem k poloze koncetiny i mnojě bezpecnrjsi, nez spat na boku zdravem. Pokud je operovano prednim miniinvazivnim pristypem, pak je to mozne mnohem drive.
- 1 odpovědí
Dobrý den, jsem 10 let po druhé operaci kyčle - první operace před 12ti lety, následovala po dvou letech reoperace, neboť voperovaný kloub byl vadný a vydrolovala se mi do kosti hmota z kloubní hlavice. Byla vyměněna pouze hlavice, dřík zůstal původní. Nejméně 3 roky mám bolesti při chůzi a bolest se stupňuje.Podle RTG horní část hlavice je pevně vrostlá a drží, ale spodní část se uvolňuje. Je prosím možné zpevnit nějak jen tu spodní část jamky, když ostatní části implantátu doře drží? A pokud by byla nutná operace (prý je riskantní)- neuvolní se mi opět za 5 roků? Je mi 60 let. Děkuji za odpovědi.
Jana
Jana
- 8 odpovědí
- 1 Like
Mám vrozené postižení Ehber-Danlosův syndrom pojiva, od 03/2011 jsem po Tep, behem 10 dnů došlo k reoperaci pro zapadení dříku, pak 6 měs. bez zátěže a chůze o podpažních holích, pak povolana zátěž 50:50 a chůze o 2 FH, pobyt v rehab.ústavu, končetina stále velice slabá.Jaká je šance, že budu chodit bez berlí?Nezkrátí postižení Eh.-Dan-sy žívotnost endoprotézy? Děkuji za odpověď
- 1230 odpovědí
- 10 Likes
Zdravím,
Ehler Danlosův syndrom je syndrom charakteristický onemocněním pojiva. umělá kloubní náhrada je fixována do kosti. Tedy by neměl byt problém. Pokud se endoprotéza do kosti vhojí a zhojí se rovněž měkké tkáně, měla by být endoprotéza plnohodnotná a neměla by být zkrácena její životnost.
prim. Moster, Revmacentrum
Ehler Danlosův syndrom je syndrom charakteristický onemocněním pojiva. umělá kloubní náhrada je fixována do kosti. Tedy by neměl byt problém. Pokud se endoprotéza do kosti vhojí a zhojí se rovněž měkké tkáně, měla by být endoprotéza plnohodnotná a neměla by být zkrácena její životnost.
prim. Moster, Revmacentrum