Dobrý den. V lednu mě čeká totální endoprotéza kyčelního kloubu. Stále se nemohu rozhodnout, jakou bych měla podstoupit narkozu. Jestli "celkovou" nebo "do páteře". Z lokální mám strach, abych neochrnula a nebyla na tom pak hůř, než jsem teď. Sice bez bolesti, ale ochrnutá. Nebo celkovou, při které odumírají mozkové buňky.Děkuji za každou odpověď.
Zdravím,
o typu znecitnění při operaci umělého kyčelního kloubu se zpravidla domluví s poacientem anestesiolog. Rozhoduje stav páteře, věk, jiné podružené choroby aj. Pokud je pracoviště zavedeno na spinální anestézii "do páteře" je tato metoda vzhledem k šetřemní mozkových buněk jistě šetrnější než celkové znecitnění. Na naší klinice za 30 let ještě nikdo neochrnul po spinálním znecitnění, riziko sice existuje, ale je u zkušeného anesteziologa minimální. Doporučuji se tedy nebát.
Na ortopedii ve Vojenské nemocnici v Brně mě operoval MUDr. Stryhal. Úžasný pán. Láska, pokora a skromnost v jednom. Personál i celý tým operateru - všichni byli úžasní. Bylo tam moc fajn. Rehabilitovat jsem začala už d...Více
Od srpna 2015 jsem v péči pana primáře MUDr. Vladislava Hospodára. Považuji to za velké štěstí. V listopadu 2015 mi srovnal levou nohu. V listopadu 2023 mě operoval levou kyčel (TEP) a letos v listopadu mě bude operovat ...Více