TEP a misionářská poloha

TEP a misionářská poloha

mambi11
Je mi 41 let a před 2měsíci jsem absolvovala TEP kyčel.kloubu,vše probíhá vpohodě.Mám mladšího přítele a chtěla bych se zeptat,za jak dlouho po teto operaci mužeme provozovat normal.sex.život,hlavně klasickou polohu misionářskou.Děkuji za odpoved....
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Vážená paní,
otázku pozic Vašich dolních končetin při sexu Vám může doporučit pouze Váš operatér, který ví jak je Váš kyčelní kloub po operaci stabilní.
Mohu vám dát jen zcela nezávazné obecné pokyny : po operaci kyčelního kloubu je výhodnější používat metodu "zezadu", kdy kyčelní klouby se neohýbají více než 90 st., dále je možná poloha na neoperovaném boku, kdy partnerka má mezi koleny polštář.
Jinak doporučuji se bez uzardění obrátit v této věci na Vašeho operatéra, protože sex přece patří k normálnímu životu.
prim. MUDr. René Moster, CSc., REVMACENTRUM
KalheR  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
maminka jde na TEP kyčle. mají s tatínkem místnost, tkz letiště, na které se dá dostat jen ze předu, z boku ne. Může na tom spát?
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Ano, i na "letišti" se dá spát, pokud je přístup jen z jedné strany. Pacient si sedne na lůžko stejně jako na bok postele, položí se a neoperovanou ohnutou končetinou se posune do hloubky lůžka.
zeuskahor  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na sex po třech měsících po TEP, na kontrolu jdu za měsíc. Chci se zeptat jestli jsou nějaká omezení, teď a do budoucnosti
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
po TEP kyčlí platí obecná zásada - stehna od sebe, kyčle ohnout do 90 st, pod zadek polštář. Budete spokojeni oba :-)Zeptejte se ale raději Vašeho operatéra, jak je kyčel stabilní, zda může být standardní pooperační rehabilitace.
Zpravidla je luxační poloha při zkřížení nohou nebo ohybu v kyčlích více než 120 st.
prim. Moster, Revmacentrum

Reakce na Revmacentrum®

zeuskahor  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 2 odpovědí
Já jsem hned po operaci šestý den absolvovala 21 denní rehabilitaci. ale děkuji za odpověď. Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli po třech měsících již mohu jezdit autem. Děkuji předem

Související recenze a zkušenosti

Související indikace

Doktor ve Vašem okolí