Transport pacientky na pooperační kontrolu

Transport pacientky na pooperační kontrolu

caves  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den,
moje maminka prodělala cirka před měsícem TEP kyčelního kloubu. Za 6 týdnů od operace se má dostavit na pooperační kontrolu. Předpokládám -li dobře pacientka 6 týdnů po zákroku nemůže ještě cestovat v osobním automobilu, ani jako spolujezdec, nehledě na délku cesty cirka 3 hodiny v sedě. Proto se ptám, může sanitku napsat i jiný lékař (odborný) než obvodní?
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
převoz zdravotní dopravní službou indikuje ošetřující lékař. V tomto případě praktický lékař nebo odborný lékař ortopéd.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXX
Roberta  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 7 odpovědí
  • 1 Like
Z vlastní zkušenosti- po 6ti týdnech jsem zvládla cestu v autě jako spolujezdec v pohodě (cca 2hod tam i zpět)a myslím, že je to lepší než sanitka,cesta z nemocnice v leže byla pro mě horší zlo. Stačilo dát si polštář pod zadek a posunout sedačku co nejvíc dozadu. Kdo píše sanitku kromě obvodního nevím...
  • 2 odpovědí
Děkuji všem za odpovědi.
Obvodní lékař, mne odkázal na fakt, že od 1. 1. 2010 nemůže napsat sanitku dál než v rozmezí kraje, kde žijeme. Transportu osobním automobilem jsme se chtěli prozatím vyhnout, ale když nezbude žádná jiná možnost..
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
reakce na předchozí příspěvek: Nelze brát informace z okolí nebo zkušenosti jiných pacientů! Každá operace je udělána jinak, jinak je u každého umělý kloub po operaci stabilní. To může určit jen operatér. Případné komplikace vykloubením jsou po té zcela zbytečné. Na první kontrolu, kdy se dělá kontrolní RTG, je převoz sanitním vozem standard.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXX
Roberta  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 7 odpovědí
  • 1 Like
Víte mě jiná možnost než jet autem nezbyla... mě totiž nikdo neřekl ani nepoučil, že mám nárok na sanitku a že je to standard!! Ani při kontrole po 6 týdnech mi lékař nic neřekl a nikdo se ani nezajímal jak jsem se do nemocnice vzdálené od bydliště 120km dostala. Takže jsem měla asi štěstí, že se nic nestalo... :-). Ovšem má zkušenost se sanitkou, kdy řidič jel jak blázen a já jsem se celou cestu držela abych nevypadla z lehátka a neublížila si... no nevím.
  • 2 odpovědí
Děkuji mnohokrát za odpověď.
Transport sanitkou jsem brala také jako běžnou věc s ohledem na prodělaný operační zákrok, nebezpečí vykloubení nebo poškození implantátu, a konec konců omezení pacientky dočasného i trvalého rázu.
S pozdravem
Durďáková M.

Související recenze a zkušenosti

Související indikace

Doktor ve Vašem okolí