Bolest zubu na skus

Bolest zubu na skus

TýnušHus  |  návštěvník
Dobrý den,
už několik dnů-měsíců mě bolí zub. Bolí (je to taková velmi nepříjemná tlaková bolest) jen když zkousnu. Nemusím nic jíst jenom prostě když vycením sevřené zuby a ani nemusím nějak extra tlačit bolí to nepopsatatelnou bolestí. Byli jsem snad 100x u zubaře a já říkala, že mě to bolí a popsala jsem ji to +- takhle jako vám a ona se podívala a řekla, že tam nic není. Poprvé jsme si řekli, že to asi byla jenom krátkodobá bolest, ale bolest se vrátila a tak jsme šli znovu k zubaři. Zase nic neviděla tak už nám to přišlo trochu divné. Do pusy se mi dívala matka i zubařka a ani jedna nic neviděla. Bolí to už dost a když jím, jím pouze tou jednou stranou a nikdo neví co to může být.
Sestra měla podzubní kaz (nebo jaa se to jmenuje), ale zubařka to viděla, tak by viděla i to mé, ne?
Už to opravdu nechápu.
Nevíte čím to může být nebo lépe co to může být?
Přdem moc děkuji za odpověď

Husťáková
MUDr. Jan Stuchlík  |  návštěvník  |  Praha
  • 19 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den, paní Husťáková,

bez podrobnějších informací a rentgenového snímku je obtížné se k Vámi popisovaným obtížím vyjádřit.

Obecně může být citlivost na skus způsobena zánětem v okolí hrotu kořene zubu, prasklým nebo naprasklým zubem, případně přetížením z kousání příliš tuhé stravy.

Bez vyšetření ale bohužel můžeme o příčině obtíží jen spekulovat.

V případě dalších dotazů mne neváhejte kontaktovat.

S pozdravem,
MUDr. Jan Stuchlík
604 442 442
www.drstuchlik.cz