Bolest zubu po vrtání

Bolest zubu po vrtání

misala  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
Dobrý den, byla jsem minulý týden u zubaře vrtal mi zub měla jsem tam kaz oboustranný nyní mě ten zub boilí již 4 den na kousání a na dotyk , doktorka mi řekla že je to normální, že to může bolet i měsíc. Chci se zeptat co si o tom myslíte, byl to hluboký kaz. ale předtím mě ten zub vůbec nebolel
MUDr. Daniel Šourek  |  Basic member  |  Stomatologie  |  Praha
  • 1 odpovědí
Někdy může být zub po zhotovení výplně citlivý i delší dobu, zvláště pokud jde o velmi rozsáhlou výplň a kaz zasahoval do blízkosti dřeně. Zuby bývají citlivé zejména na studené. Pokud se dostaví citlivost na teplé, která se postupně zhoršuje, svědčí to zpravidla o nevratném poškození zubní dřeně. V takové případě je nutné provést endodontické ošetření(odstranění dřeně a vyplnění kořenových kanálků)

MUDr. Daniel Šourek
AlešK  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
byl jsem před dvěma dny s hlubokým kazem u zubaře(pátý zub nahoře).Dal mi injekci, zub mi vyvrtal a dal mi tam nějakou tu bílou výplň s tím, že mám přijít za 14 dní.Zub mě včera večer začal bolet, dnes ráno bolí hlavně na skousnutí, nebo poklepu/zatlačení z vnitřní strany pusy.Když ho tlačím zvenčí, tak ne.Mám v něm pocit takového trnutí, či tlaku......?prostě jako kdybych si namlátil pusu.Na studené už nereaguje(jako před návšťevou zubaře).Je to normální?
Mockrát děkuji za odpověď.