Černé skvrny na zubech

Černé skvrny na zubech

wikif  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
Dobrý den, je mi 20 od školky navštěvuji min. jednou do roka zubaře preventivně. Zuby mám bezproblémové, bez plomb až na jednu zvláštnost. Na dolních zubech přesněji na stoličkách se mi dělají tmavě šedé prstence kolem zubu těsně nad dásní. Nijak to nebolí a můj zubař to již podruhé nechal bez povšimnutí. Jedná se jen o 4 zuby. Na horních zubech ani jinde to nemám. O co tedy přesně jde? Děkuji.
Ivana Jíchová  |  Basic member  |  Praha
  • 10 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den, jedná se buď o pigmentové skvrny, které vznikají pitím kávy, černého a zeleného čaje, červeného vína atd. Dají se odstranit jednoduchou metodou přímo v ordinaci během chviličky. Nebo se také může jednat o začínající chronické kazy. Ty se bohužel nijak zvlášť ze začátku neošetřují neboť by se zásahem porušila poměrně velká část zubu. Pokud je kaz v začátku nanášejte na něj pravidelně dle návodu (jednou týdně) Elmex gel( fluoridový gel), který seženete v lékárně. Informujte o tom svého lékaře. Tento gel umí pozastavit počínající kaz a posílit zubní sklovinu. Kazy mohou vznikat oslabením skloviny a tudíž dochází k jejímu narušení.
MDDr. Lukáš Drobný  |  Basic member  |  Stomatologie  |  Benešov
  • 9 odpovědí
Dobrý den, může jít o pigmentaci povrchu, nebo o odvápění povrchu skloviny a její opětvné uložení minerálů do své struktury a nebo může jít o cirkulární kazy.
Vše se dá zhodnotit pouze klinicky při prohlídce, na kteroou se můžete na níže uvedených kontaktech objednat.

S pozdravem, MDDr. Lukáš Drobný
www.esthesia.cz

Věra  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, synovi (18 let) se objevily na předních horních zubech tmavé skvrny, jsou na konci zubů, posílám fotku. Před rokem prodělal zápal plic a před půl rokem angínu se zvracením a dehydratací, takže byl na JIP. Rychle vyrostl, měří 2 metry, do té doby nebýval nemocný. Děkuji velice za Vaši odpověď.Novotná.
baja012  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 2 odpovědí
dobrý den mám na zadních stolíčkách černé skvry nrvím jestli jse jedná o pigmentaci nebo o kaz pán zubař mi to stálé nevrtá takže nevím mám to docela rozsáhle už pocelém zubu je mi (13)

Černá skvrna na zubu - Související videa