Povinnost podstoupit dentální hygienu
může mi zubní lékař přinutit k dentální hygiene za 650 Kč?blo mi sděleno že mě můj zubní lékař nevezme do kartotéky.děkuji
- 23 odpovědí
- 5 Likes
Lékař může Vaše ošetření podmiňovat návštěvou hygienistky v případě,že Vám při vstupním vyšetření provedl špičkové ošetření dásní t.j. odstranění příp.zubního kamene,poučení o stavu Vašeho parodontu /tkáně kolem Vašich zubů/ a důkladném poučení o údržbě Vašeho chrupu,nejlépe pomocí Singl kartáčku a mezizubních kartáčků. Měl by Vás poučit i názorně před zrcátkem.Pokud při příští návštěvě nebude Vaše hygiena 100%,,parodont bez zánětu,pak má každý lékař právo Vás postoupit zubní hygienistce ať Vás učí čistit zuby za platbu.Přeji Vám aby to nebylo nutné a zdravím za Zubní laser s.r.o. z Opavy
MUDr.Scheeová Jitka
MUDr.Scheeová Jitka
- 2 odpovědí
- 1 Like
Od detstvi jsme se ucili cistit zuby a nepotrebovali nejakou hygienicku,co nas "nauci,cistit si zuby". Je to jen dalsi vytahovani penez z penezenek. Me zuby hygienicka znicila a uz nikdy vice...
- 203 odpovědí
- 68 Likes
Podle zákona samozřejmě ne. Základní hygiena je obsažena v kódech zdravotních pojišťoven.Za úhradu zdravotních pojišťoven ale nečekejte žádné zázraky v kvalitě, bohužel. Kvalitní zubní hygiena vyžaduje podle situace 30-120 minut. Pojiš'tovna rozložením příslušného kódu platí tak sotva 10 minut, spíše 5....Volba lékaře je Vaše právo. na straně druhé se lékaři pracující jen na pojišťovnu hledají stále hůře....
- 30 odpovědí
- 11 Likes
Dobry den,Vas lekar Vas nemuze nutit k navsteve dentalni hygieny, ale kazdy zodpovedny a lepsi zubni lekar Vam zubni osetreni bez predchozi navstevy zubni hygienistky neudela a to v pripade, ze to uzna za vhodne. Doporucuji se ridit doporucenim Vaseho lekare, urcite k tomu mel duvod. Cena za osetreni v porovnani s ostatnimi ordinacemi je rozhodne na nizsi urovni.