Zubní kámen-stomatolog nebo dentální hygienik?

Zubní kámen-stomatolog nebo dentální hygienik?

škrabalka
škrabalka  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 2 odpovědí
Proč někteří stomatologové provádějí strhavání zubního kamene při preventivní prohlídce a jiní to vůbec nedělají a posílají k jiným stomatologům, u kterých se tento výkon platí?
Děkuji Jiroutová
EsthetX - klinika estetické stomatologie  |  Basic member  |  Praha
  • 7 odpovědí
Dobrý den,
jestliže má stomatolog smlouvu se zdravotní pojišťovnou "strhává" zubní kámen sám, v případě že nemá, odesílá na dentální hygienu,která je mnohem šetrnější a důslednější. Přeji hezký den. EsthetX.

kjlb  |  návštěvník  |  Liberecký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,při návštěvě zubaře mě lékař nařídil navštěvování zubní hygienistky, která má ordinaci spolu s ním ( půl/půl ).Velmi se ale divil, když jsem mu zdělil, že již zubního hyg.mám a že nebudu platit dle jeho slov cca8-9tis. za půl roku návštěv u dent.hyg.kterého mi důrazně doporučil.Je někam podmíněno ošetření u zubaře návštěvou dent.hygienisty?Děkuji
Ordinace dentální hygieny  |  Basic member  |  Brno
  • 19 odpovědí
Dobrý den, zubní lékař si vybírá s kým chce spolupracovat a ke komu následně pacienty doporučuje. Pokud máte svého dent. hygienistu a jste s ním spokojený, pak myslím není důvod jej měnit. Hlavní je, že k němu chodíte pravidelně.
Drobek  |  návštěvník  |  Praha
  • 2 odpovědí
Práci dent.hygieny,např.odstranění zubního kamene dříve (asi před 10 lety) prováděl zubař.Hradila,a stále hradí pojišťovna.Dent.hygienik nemá s pojišťovnou smlouvu a všechny úkony hradí pacient.A aby měli práci,odmítají zubaři tyto úkony provádět a posílají pacienty na DH,za což dostávají provizi.Dentista i dent.hygienik si příjdou na své a pacient to vše zaplatí.
DesignDent s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 14 odpovědí
Dobrý den, odstranění zubního kamene v rámci preventivní prohlídky u zubního lékaře je nedostatečné a zahrnuje pouze odstranění kamene naddásňového a pouze u předních zubů. Na péči o chrup a odstraňování zubního kamene se specializuje dentální hygienistka,takže pokud chcete mít zdravé, růžové, nekrvácející dásně bez zánětu, doporučuji návštěvu dentální hygienistky.
Drobek  |  návštěvník  |  Praha
  • 2 odpovědí
Protože za to dostávájí od nich asi 20%provizi.

Související recenze a zkušenosti

Dentální hygiena - Související videa

Doktor ve Vašem okolí