Alternativy rovnátek
Dobrý den,chtěla bych se zeptat.mam krive zuby a nechci nosit rovnatka,neslo by se toto resit nejakou operaci ktera mi je srovna?dekuji
- 1 odpovědí
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli existuje jeste nejaka metoda srovnani zubu krome rovnatek. Mam problem pouze s pravou dvojkou nahore, která je natočená směrem dovnitř a způsobuje nevzhlednou mezeru. Rovnatka mi kvuli takovemu ciste lokalnimu problemu pripadaji zbytecna. Je tu jeste nejaka mozna metoda jak zub srovnat?
- 9 odpovědí
Dobrý den,drobné nedostatky v postavení zubů se dá řešit pomocí estetických faset, kdy se přední plošky zubů mírně zbrousí a zhotoví se keramické fasety (tenké plošky z keramiky), které se na zuby připevní. Výhodou tohoto ošetření je, že se na pěkné zuby nemusí dlouho čekat, nevýhodou, že se zuby musí preparovat i když minimálně. Ortodontická léčba, tedy léčba fixními rovnátky, stále zůstává metodou první volby. Kromě klasických rovnátek,které znáte však existují i rovnátka tzv. neviditelná. Systém se nazývá Invisalign. Jedná se o sadu formiček z průhledného plastu, zhotovené podle individuálního otisku, které se nasazují na zuby a postupně je posouvají do správné pozice. Rovnátka jsou prakticky neviditelná a dají se v případě potřeby z úst vyjmout. Tento systém je dostupný i na naší klinice.
- 1 odpovědí
Zdravím chtěla bych se zeptat, asi ve 12 mi odoperovali přepážku ktera mi zasahovala mezi přední zuby, kvůli mezeře. mezera mi ale však zůtala už je mi 22 a mezera je stále, chtěla bych se zeptat kolik by cca stály rovnátka nasazovací, a kolik nejlevnější ty stálé.
- 1 odpovědí
Dobrý večer,
chtěla bych srovnat pokřivené zuby rotační dvojky, které mi zřejmě tlačí i na přední a tím je lehce posunuly.
Je nějaká jiná alternativa než fixní rovnátka? Nepomohly by snímatelná rovnátka nebo ty už mi ve 23letech nepomohou? Popřípadě jaká bude cena rovnátek či jiné metody.
Děkuji
S pozdravem,
Vacková
chtěla bych srovnat pokřivené zuby rotační dvojky, které mi zřejmě tlačí i na přední a tím je lehce posunuly.
Je nějaká jiná alternativa než fixní rovnátka? Nepomohly by snímatelná rovnátka nebo ty už mi ve 23letech nepomohou? Popřípadě jaká bude cena rovnátek či jiné metody.
Děkuji
S pozdravem,
Vacková
- 20 odpovědí
- 3 Likes
Dobrý den. Velmi záleží na typu vady, kterou máte. Některé menší vady lze řešit snímacím aparátem v podobě fólií, které se nasazují na zuby (invisalign) - více na stránkách MUDr. Ivoše Marka (XXXXXXXXXXXXXXXXXXX). Někdy lze využít také klasického snímacího aparátu. U větších vad však doporučuji nebát se pevného rovnátka a řešit vadu tímto způsobem. Jde o nejefektivnější léčebnou metodu. Existují také lingvální "neviditelná" rovnátka, která se nasazují na zuby zevnitř pusy, případně estetická rovnátka, která nejsou tolik viditelná. Léčbu lze také urychlit některými postupy jako např. kortikotomií - blíže konzultujte s ortodontistou. Jedině kvalitní ortodontista Vám podá všechny eventuality léčby.