Dobrý den, můj partner absolvoval před 6 týdny operaci dolního víčka s vyoperování bazaliomu z vnitřního dolního koutku víčka. Operaci prováděli na očním oddělení okresní nemocnice nemocnice. Poté byl odeslán do onkologické ambulance k doléčení. Zde mu bylo sděleno, že další léčba v podstatě není možná, že ozařování by mohlo poškodit plastiku víčka i zrak a chemoterapie nebyla řešena vůbec.
Protože se mi zdá, že drobný vřídek v koutku oka s bílou špičkou se opět tvoří, tkáň očnice je zarudlá a dolní víčko rovněž, mám obavy, zda navrhovaná léčba v této fázi je dostačující, s tím, že na kontrolu je přítel pozván v měsíci září, ale ne na onkologii, nýbrž na oční kliniku, kde byl operován.
Děkuji za odpověď.
V březnu roku 2018 mi byl při kontrole kožní lékařkou zjištěn bazaliom na hrotu nosu jako důsledek častého opalování. Dostala jsem doporučení na plastickou chirurgii Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, kde se diagnóz...Více
Moje maminka /93/ prodělala operativní zákrok odstranění bazaliomu na horním rtu.Odstranění proběhlo na plastické chirurgii v nemocnici Na Bulovce.Zatím vše vypadá OK.Je nutné sledování.