Podstoupila jsem drobný chirurgický zákrok - odstranění Basalioma occipitale, který jsem měla na zadní (spodní) straně hlavy ve vlasech. Histologické vyšetření ukázalo, že první zákrok neodstranil nádor celý a po 10 dnes byla provedena reoperace. Rána byla poměrně klidná. Z důvodu práce v prašném prostředí se skelným vláknem jsem byla v pracovní neschopnosti. Po vytažení stehů jsem nastoupila do práce a po jednom pracovním týdnu rána bolí a otéká, přesto, že se snažím dodržovat lehčí pracovní činnost. Je třeba dát na něco pozor? Je možné ránu ledovat ? Za jak dlouho by měla být rána zcela zhojena?
Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den, jestliže vás rána bolí a otéká, zajděte raději na kontrolu k lékaři a to co nejdříve! Ránu neledujte, měla by být sterilně převazovaná.
S pozdravem
V březnu roku 2018 mi byl při kontrole kožní lékařkou zjištěn bazaliom na hrotu nosu jako důsledek častého opalování. Dostala jsem doporučení na plastickou chirurgii Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, kde se diagnóz...Více
Moje maminka /93/ prodělala operativní zákrok odstranění bazaliomu na horním rtu.Odstranění proběhlo na plastické chirurgii v nemocnici Na Bulovce.Zatím vše vypadá OK.Je nutné sledování.