Od mládí jsem byla krátkozraká, poslední vyšetření -2,5 dioptrie. Týden na to se mi rozostřilo bez příčiny vidění na jedno oko. Lékařka mi dala předepsala na toto oko cylindrické sklo. Po dalších příčinách této náhlé změny se nepátrá. Je to normální postup, nehrozí nějaké další zhoršení?
Předem díky za reakci M.Klenková (38 let)
Dobrý den,
příčina rozostřeného vidění může být v nekorigované refrakční vadě, ale může ho rovněž způsobovat onemocnění sítnice, zrakového nervu ... Pokud tedy nové brýle nevyřešily problém s rozostřováním vidění, doporučil bych došetření příčiny u očního lékaře.
S pozdravem
T.Jurečka
příčina nemusí spočívat jen v refrakční vadě, ale může být způsobena i jiným očním onemocněním. Nepíšete, zda nová korekce tento problém s rozostřením vyřešila nebo ne. Bylo by vhodné navštívit očního lékaře a absolvovat komplexní oční vyšetření včetně vyšetření očního pozadí.
Operaci jsem podstoupil na podzim 2019 a mohu vřele doporučit všem, kdo o zákroku uvažují. Pan doktor mi podal všechny důležité informace a zákrok proběhl velmi rychle a v mém případě i s hojením zcela bezbolestně.
Téměř před rokem jsme v Refrakčním Centru Praha podstoupila laserovou operaci obou očí - odstranění krátkozrakosti a astigmatismu a lituji, že jsem se pro zákrok nerozhodla už dávno. Celý proces - předooperační vyšetření...Více