Astigmatismus - trvající potíže
- 1 odpovědí
Dříve mi byl diagnostikován astigmatismus do dálky a mé první dioptrie byly silné a brýle špatné. K dnešnímu dni, mám brýle 2-3 měsíce, správně udělané, snížené dioptrie - konkrétně:
Pravé: +0,25dioptrie , osa =0,75, uhel 100
Levé: +0,25dioptrie, osa =0,5, uhel 90.
Oční kontrolu a následně brýle jsem zvolil z důvodu, bolestí hlavy, motání hlavy a špatné vidění v dálce, a občas pocity mírné závrati. V mých druhých brýlích už vidím ostře, ale pořád se celkově lehce motám a mám pocit "jakoby opilosti" a je to velmi nepříjemné. Bylo mi řečeno, že si oči musí zvyknout, ale pocity nejistoty mám pořád stejné, lehké závratě a motání. brýle mám nové 3 měsíce, a hodnoty byly dvakrát přeměřené. Je možné, že můj mozek si nezvykne na cylindrická skla? Trvá mi to opravdu dlouhou dobu a už nevím, co dál, jsem z toho poněkud neštastný. Má otázka zní, jak bych měl postupovat dále? Je nějaká možnost náhrady, místo cylindrů, když to mozek nepřijímá? Eventuálně jiná vaše odborná rada?
Dodám, že mi je 23 let, pracuji skoro dva roky u počítače, a dříve jsem problémy s motáním, závratěmi neměl, a viděl jsem v pořádku, i když mi bylo od malinka řečeno že mám slabší pravé oko.
Děkuji moc, za pomoc. David