Pooperační stav po operaci šedého zákalu
- 2 odpovědí
- 2 Likes
Před necelými čtyřmi týdny jsem prodělal implantaci trifokálních nitroočních čoček.
Důvodem byl plsťovitý šedý zákal, horší na levém oku. Potýkáte se s následujícími problémy.
Pravé oko, výborné vidění do dálky, rozmazané do blízka (zbytková diop. vada cca +0,5 dio.). Trápí mě však výraznější dvojité vidění na všechny vzdálenosti (jakoby stíny u kontrastních objektů, např. světlé písmeno na tmavém podkladu vidím dvakrát, jakoby vrhalo stín, výrazně večer např. u světelných nápisů, patrné zejména večer). Astigmatismus na pravém oku nebyl před operaci myslím žádný.
Může se jednat o mírnou dislokaci MiOL nebo nově vzniklý astigmatismus ve spojení s plusovou vadou? Případně co vše to může být.
Levé oko, špatné vidění do dálky ( zbytková cca -0,75dio a -1,25 astigmatismus). Vím že lze dokorigovat LRI a laserem, nebo brýlemi. Trápí mě však neustálé chvění čočky levého oka, v zrcadle je to patrné pouhým okem, vlnění duhovy, jako by se čočka stále snažila srovnat, je to po měsíci normální? Nejedná se o špatně usazenou čočku? Pravé oko tyto problémy nemá?
Prosím o informaci, jaké mohou být příčiny.
Je možné nějaký přístrojem změřit, jsou-li čočky dobře usazeny, případně upravit usazení v pouzdře? Děkuji.