Artróza kyčle a cvičení

Artróza kyčle a cvičení

pipinecka  |  návštěvník  |  Karlovarský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
mám artrózu kyčelního kloubu 2 stupně, bolesti i v klidu, výrustky na páteři, 2 roky po operaci páteře. Na internetu jsem se dočetla, že je dobré cvičení, tudíž bych se chtěla zeptat, jaké cviky jsou vhodné pro toto postižení.
Děkuji Horníková
Mgr. Šárka Keroušová  |  Basic member  |  Kladno
  • 34 odpovědí
  • 3 Likes
Dobrý den, cvičení je určitě dobré, ale takhle na dálku se cviky dost špatně ukazují. Doporučovala bych vám individuální fyzioterapii, kde si vás fyzioterapeut vyšetří a udělá kineziologický rozbor celého pohybového aparátu. Na základě vyšetření vám doporučí a ukáže cviky, které budou přímo pro vás, tzv."na míru".
S pozdravem Mgr.Šárka Keroušová.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXáXXXXX
Bc. Václav Kovalovský  |  Basic member  |  České Budějovice
  • 99 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den u artrozy kyčle je všeobecně důležitý pohyb, hlavně chůze, plavání nebo kolo. DObré je se tomu věnovat. Také samozřejmě individuální cvičení, které by Vám poradil někaký fyzioterepeut na rehabilitaci. To je nutné udělat individuálně i s ohledem na Vaši páteř.
V.Kovalovský
Evča  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 33 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den. Snažím se cvičit, ale bohužel, neplavu.
Túry byl můj koníček, ale s nimi je konec, chůze mi dělá problémy. Náhlé, pronikavé, vystřelující bolesti až do kolena, kdy se mi koleno podlomí jsou pro mne velice omezující.Mám zjištěnou ertrózu kyčle I-II. Bolesti zaháním analgetiky.

Reakce na Evča

GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice  |  Basic member  |  Praha
  • 169 odpovědí
Dobrý den, Evčo,
Vaše potíže při chůzi nemusí nutně souviset s artrózou kyčlí (stupeň I-II není ještě tak velký, aby musel nutně působit takové potíže), problém může být v blokádě páteře, křížokyčelním skloubení, okolních svalech apod. Bylo by vhodné navštívit fyzioterapeuta k vyšetření těchto souvislostí, případnému odstranění funkčních změn a doporučení režimových opatření včetně cvičení.
S pozdravem,
Mgr. Gabriela Černá

Reakce na GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice

• 33 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den, moc děkuji za odpověď. Moje velké bolesti skutečně mohou mít souvislost s páteří, mám 6 mm vyhřezlou ploténku a špatné "esíčko".
Ještě jednou děkuji.
Smolová.
pipinecka  |  návštěvník  |  Karlovarský kraj
  • 1 odpovědí
Děkuji,
to je pro mne dostačující.
Horníková
  • 33 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den, Váš příspěvek mě zaujal. Mám velké bolesti následkem artrozy kyčelníko kloubu, přistroj bych si zakoupila, ale nikde jsem ne nedozvěděla cenu, která mě pochopitelně zajímá.
Pokud to není tajemství, tak mi, prosím, cenu ono přístroje sdělte

Děkuji a přeji hezký den
Eva.
MUDr. Tomáš Vilhelm  |  Basic member  |  Neurologie  |  Šumperk
  • 248 odpovědí
  • 59 Likes
Rozhodně vám u pokročilé artrózy nepomůže. Jsou to jen vyhozené peníze. Zase si tady někdo dělá reklamu a těží z laické nevědomosti.

Reakce na MUDr. Tomáš Vilhelm

• 33 odpovědí
  • 1 Like
Pane doktore, moc Vám děkuji za reakci na můj dotaz a o zakoupení přístroje proti bolesti kloubu, díky Vám, již nebudu uvažovat.
Ještě jednou děkuji a zdravím.
Eva.
Yveta  |  návštěvník  |  Královéhradecký kraj
  • 7 odpovědí
Dobry den ,mam uz 2 roky bolesti v pravem trisle,myslela jsem si ,ze je to nasledek po operaci zenskych organu.Ted mi rekli ,ze je to artroza kycle a na leve starne mi zacina take .Bolesti se stupnuji ,nedaji se vydrzet temer .Ibalgin uz nekdy ani nazabere.je to normalni ,ze mi jde az na zvraceni od bolesti ?Jak s tim dale zit ?Je mi teprve 50 let a cely zivot jsme jedla stridme a sportovala .
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 10 Likes
Zdravím,
podívejte se na weby, co ve Vašem věku můžete pro sebe, vedle klasické léčby artrózy udělat.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX, XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
prim. Moster, Revmacentrum
GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice  |  Basic member  |  Praha
  • 169 odpovědí
Dobrý den,

jaký stupeň artrózy máte? Je možné, že bolesti jsou způsobené artrózou nebo také tzv. aktivní jizvou, která není posunlivá vůči fasciím pod ní a může se projevovat vystřelujícími bolestmi. To mě napadá v souvislosti s operací, o které jste se zmínila, a od které Vaše bolesti zřejmě začaly. Léčba artrózy je spíše podpůrná, ne kauzální, například různé typy fyzikální terapie. Důležitá je ale péče o svalový systém, doporučuji toto konzultovat s rehabilitačním lékařem/fyzioterapeutem. Předpokládám, že interní vyšetření máte za sebou s negativním výsledkem.

Zdravím,
Mgr. Gabriela Hájková

• 33 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý večer.
Podle rentgenového snímku mi byla diagnostikovaná artroza II - III st. Před 3 měsíci jsem chodila na magnetovou terapii užívala 2 měsíční kúru Condrosulf 800. Bolesti jsou mírnější, ale přetrvávají stále. Nejvíce při nášlapu, kdy bolesti vystřeluji po celé lampasové části nohy až nad kotník. Zatím mi jsou na bolesti předepsované léky na bázi analgetik. Snažím se cvičit, ale mám poměrně dost omezené pohybové možnosti. Internímu vyšetření s negativním výsledkem jsem se podrobila v loňském roce, ale v souvislosti s jinými obtížemi - zrychlená srdeční činnost. Jednalo se spíše o psychickou záležitost.
Obávám se, že operace kyčle je jediné řešení, se kterou mám - dle lékaře ortopeda výhledově počítat.
Je to pro mne nepředstavitelné, nutně potřebuji ještě aspoň dva roky pracovat.
Ještě jednou děkuji a zdravím.
Eva Smolová.

Reakce na Evča

Mgr. Šárka Keroušová  |  Basic member  |  Kladno
  • 34 odpovědí
  • 3 Likes
Dobrý večer, možná by bylo ještě dobré navštívit individuální fyzioterapii.Fyzioterapeut si vás komplexně vyšetří a zhodnotí funkčnost vašeho pohybového aparátu. Myslím si, že vaše bolesti budou částečně zaviněné špatnou funkcí pohybového systému- nesprávné zatěžování artrotického kyčelního kloubu a z toho pak plynoucí poruchy pánve, bederní páteře atd. Doporučovala bych měkkě a mobilizační techniky na oblast postiženého kyčel.kloubu, bederní páteře a celých dolních končetin. Třeba vám tato terapie ještě načas oddálí operaci.Držím vám palce, krásný večer s pozdravem Mgr.Šárka Keroušová.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Reakce na Mgr. Šárka Keroušová

• 33 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý večer, paní magistro.
Děkuji za radu, v každém případě udělám vše proto, abych operaci kyčle oddálila co nevíce.
Ještě jednou moc díky a zdravím.
Eva Smolová.

Yveta  |  návštěvník  |  Královéhradecký kraj
  • 7 odpovědí
Dobry den ,dekuji za odpoved.Na ortopedii jdu 29.3.Byla jsem u vice lekaru ,netusic ,ze by to mohly byt kycle .Na sonu nic nenasli ,az na RTG na chirurgii.Kde mi rekli ,ze prava starna pokrocila artroza a leva zacina .Mam ale urputne bolesti u ktrych je mi az na zvraceni .Nekdy i cely den a analgetika nekdy nezaberou vubec .nevim jak takhle mam pracovat .Prirovnala bych to k porodnim stahum,opravdu .Jsem stihla ,cely zivot aktivni .zacala jsem jezdit na kole a pohyb vice .Existuji nejake vitaminy na vyziveni jeste ?
prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Basic member  |  Traumatologie  |  Přerov
  • 355 odpovědí
  • 6 Likes
bolesti vyzařující do nohy "pruhovitě" je jistě problém od pateře, s kyčlí přímo nesouvisí. Proto pokud věc neřešíte s PL? vhodný neurolog. Druhotně jistě nález na kyčli záda postihuje... ale to není aktuální Váš problém.
Indikace k operaci TEP kyčle jsou hlavně bolesti kloubu nereagující na léčbu, nikoliv RTG, ten s problémy souvisí nepřímo. hraje také roli omezování rozsahu pohybu a třeba také druhotný vliv na záda, okolní klouby... nejde sice o nijak akutní problém, ale existuje něco jako optimální doba k operaci, což není ani brzo, ale ani po nesmyslném odkládání při trvající devastaci okolí kloubu, svalově vazivového aparátu a třeba zad.
  • 33 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den.
Děkuji Vám, pane primaři, za reakci na můj problém týkající se artrozy kyčle.
Podle všeho, jak i vy zmiňujete, se z velké části na mých bolestech podílí pateř. Mám vyhřezlou ploténku 5 mm a problémy s pateří mám již hodně dlouho. Zřejmě i zde bude spojitost provázejících bolestí. Dosud, kromě rehabilitací, jsem žádné léčení nepodstoupila a nevím, o co si mohu požádat. Údajně existují infuze, které od bolesti hodně pomáhají. Zatím mi jsou předepisovány léky proti bolesti a nyní čerstvě, mám zvážit lázeňskou péči.
Přeji Vám hezký den a zdravím.
Eva Smolová.
prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Basic member  |  Traumatologie  |  Přerov
  • 355 odpovědí
  • 6 Likes
Existuje lecos. Existují i solidně pracující neurologové, kteří jsou schopni se znalosti věci a po Vašem vyšetření posoudit Váš zdravotní stav, poradit Vám a taky fakticky pomoci. Na druhou stranu si myslím, že neexistuje v podstatě nic takového, co by Vás zbavilo potíží jako mávnutím proutku... jsou také cesty více a méně spolehlivé, více a méně rizikové.... věřte mi, že většinou je to solidní rébus vybrat pro konkrétního komplikovanějšího pacienta solidní a smysluplný postup.
Jasty123  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den,

je mi 26 let, pravidelně sportuji na vrcholové úrovni. Již nějakou dobu mě trápili kyčle, snížil se mi rozsah pohybů (v průběhu dospívání) a včera jsem probral situaci se svojí obvodní doktorkou, která mě poslala na rentgen.
Na základě rentgenu mi diagnistikovali artrozu 2 a 3 stupně.
Následně sem navštívil ortopeda, který mi předepsal Flector mast a bez dalšího vyšetření mi doporučil kloubní výživu.

Nejsem odborník, ale pochybuju že kloubní výživa mi pomůže zmírnit příčinu problému. Rád bych se zeptal, za kým jít, aby mi udělali pořádně vyšetření příčiny a řekli mi nějaké jiné možnosti. Ptal jsem se jestli mohu absolvovat nějaké cvičení - a s výsledkem této návštěvy Dr. nejsem spokojený. Vzhledem k mému věku si myslím, že je nutné problém řešit víc než "náplastí".

V současné době mám k dispozici rentgen svého kyčelního kloubu v elektronické podobě a papíry od obou doktorů. Našel by se nějaký doktor ochotný věnovat pár minut svého čase ke zběžně prohlídce těchto materiálů?

Děkuji moc

Email: ku.bajz@centrum.cz