Bolest kolene-obstřik nepomohl

Bolest kolene-obstřik nepomohl

MisaB  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 4 odpovědí
Dobrý den, mám takový dotaz. Asi před rokem jsem potřebovala přelézt ohradu, jakmile jsem přehodila jednu nohu, ucítila jsem v té druhé obrovskou bolest v koleni, nicméně ohnout šlo. V noci jsem bolestí nespala, ráno jsem šla na pohotovost. Na rentgenu nic, v koleni malinko výpotek, dostala jsem berle na odlehčení a nosit ortézu, do kontroly se nic nezlepšilo a než to přestalo bolet trvalo to asi 3 měsíce. Pak byl na chvilku pokoj. Asi před týdnem se koleno zase ozvalo, chodím s ortézou, ale když udělám nějaký pohyb do strany koleno strašně zabolí a pořád jakoby na vnitřní straně táhne. Dnes jsem byla na obstřiku, ale spíše se to zhoršilo. Co mám dělat, poraďte prosím. Díky M.
Ortopedické oddělení - Nemocnice Přerov  |  Basic member  |  Přerov
  • 102 odpovědí
  • 1 Like
Nejlépe navštívit znalého ortopeda,možná Vám celkem logicky nabídne artroskopické vyšetření.....
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
"obstřik" kolena se zpravidla dělá pomocí tzv. depotního léčiva. Tj. léčivo se uvolňuje postupně a postupně dochází ke zlepšení stavu. Je potřeba po tomto zákroku počkat minimálě 10-14 dní do plného účinku léčby.
Ale o tom Vás jistě informoval Váš lékař.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
  • 4 odpovědí
Děkuji za informaci. Tohle mi bohužel nikdo nesdělil. Obstřik mi provedli Mesocainem,jen z jedné strany, vůbec nevím zda se řadí do tzv. depotního léčiva. Jen mě překvapilo, že se bolest přestěhovala pod koleno na vnitřní straně. Děkuji moc za odpověď. M.

Reakce na MisaB

• 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Hmmmmm.... tak Mesocain není depotní prostředek - je to lokální anestetikum, které brzy odezní.
V tomto případě bych volil asi jiného odborného lékaře, jak je uvedeno v předchozí konzultaci.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Reakce na Revmacentrum®

• 4 odpovědí
No to bych tu v Brně musela někoho znát, vždy když někam zavolám, řeknou mi, že neberou pacienty. Nemáte typ? Byla bych Vám moc vděčná, trvá to už asi 14 dní a teď se to posunulo pod koleno, mám strach, abych něco nezanedbala. M.

Reakce na MisaB

• 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Udělám dnes zase jeden dobrý skutek :-)
Vyjdu Vám maximálně vstříc - přijďte k nám dnes odpoledne.
Zdravotnickou dokumentaci s sebou !
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Reakce na Revmacentrum®

• 4 odpovědí
To se snad jenom zdá, děkuji moc. Na koho se mám přesně odvolat a v kolik se Vám to hodí hodin. Mě je to jedno, než k vám dolezu, musím si to naplánovat. S tou zdravotnickou dokumentací, mám jen tu zprávu z toho obstřiku. Děkuju M.

Reakce na MisaB

• 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Jsme rádi, že můžeme splnit i sny :-)
Odpoledne v Revmacentru je ortopedie - budete vítána
prim. Moster