Bolest a vrzání kolene

Bolest a vrzání kolene

Honza  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
Dorý den,
mám takový problém, že mě poprvé asi před 14 dny začalo bolet koleno (myslím jen po naražení, tak jsem si řekl že to nic není - jen jsem si to narazil), ale teď se bolest vrátila, protože hraju fotbal a začaly nám pravidelné tréninky a ve volnu chodím běhat. Je mi 17 let a problém je takový, že mě při ohnutí kolene působí na čéšce a kolem ní bolest a když si na koleno položím ruku, je cítit jakési "vrzání" kolene, můžu se zeptat čeho to jsou příznaky a jak to léčit? Popřípadě pouze doma nějak vyléčit? Předem moc děkuji za odpověď. Honza
prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Basic member  |  Traumatologie  |  Přerov
  • 355 odpovědí
  • 6 Likes
pokud jste narazil koleno zepředu, jde s vysokou pravděpodobností o poškození chrupavky na čéšce, což by se ve vašem věku mělo zahojit, ale někdy to trvá fakt docela dlouho, i měsíce. Nejlépe začít u solidního ortopeda, pokud to nepřestává
Simon  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den,
Mám podobný problém jako Honza, v koleni mi při pohybu jakoby "dře" ale nebolí jenom cítím ty otřesy. Ortoped mi řekl že to je přetížené koleno ale už je to půl roku a dře to stále stejně. Mám strach že mám něco s chrupavkou a tímto "dřením" si ji ještě více poškodím. Cvičím a jezdím na kole. Jedině kdy to je slyšet je chůze ze schodů. Můžete mi nějak poradit? Děkuji předem.
MarieKn  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
  • 1 odpovědí
Ahoj Honzo, můj syn má podobné problémy s kolenem jako ty už delší dobu a ani návštěva lékaře, kde nám bylo řečeno, že jde o růstové problémy nic nevyřešila. Koupila jsem ale na doporučení kamarádky synovi Biofreeze, je to takovej zelenej gel, a musím říct, že opravdu působí a koleno mého synáčka už netrápí. Hezký den. Marie