Bolest kolene při ohnutí

Bolest kolene při ohnutí

MisaB  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 4 odpovědí
Dobrý den,

mám takový dotaz, jedná se o mého tatínka. Má problémy s jedním kolenem. Když si sedne, pokrčí koleno, tak po chvilce cítí tlak a bolest, tak nohu natáhne, v koleni křupne a je to v pořádku, vše přestane. Chtěla jsem se zeptat, čím to může být? Může to být revma? Je mu 47 let a je silnější postavy. Děkuji za odpověď. M.
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
revma to z 99,9 % není. Může se jednat buď o poškození menisku nebo kloubní chrupavky. Pokuste se ho přesvědčit, aby se objednal na ortopedii k vyšetření. Asi nebude chtít, když aktivita není z jeho strany (je to tak?), ale čím dřív se příčina najde, tím může mít následná léčba větší efekt a předejde se následným škodám.
prim. Moster, Revmacentrum
MisaB  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 4 odpovědí
Dobrý den primáři,

ano to máte pravdu, nebude chtít, ale já ho přemluvím. Mám na Vás ještě jednu prosbičku o radu. Přítel má dědečka, zjistili mu revma. Trpí velkými bolestmi, v noci nespí a chodit skoro nemůže. Prášků na bolest jíst také moc nemůže, kvůli ředění krve. Nedoporučíte mi něco prosím?

Reakce na MisaB

• 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
u dědečka to bude artróza, co ho trápí, lidově "revma". Při léčbě pro ředění krve je léčba dosti omezena. Je možná injekční nitrokloubní léčba ke zlepšení životního komfortu.
Reim Kamila  |  návštěvník  |  Niedersachsen
  • 1 odpovědí
Dobry den,
chtela jsem se zeptat je mi 40let a jiz mne 5 let trapi bolesti kolen pri pohybu,kdyz vystupuji do kpce nebo ,kdyz potrebuji si stoupnout na parapet u okna nebo pri horolezeni.kdyz udelam takovyto pohyb nemohu v ten moment bolesti vydrzet.Pote mam par dni bolesti.Byla jsem na rentgenu,ale tam lekar nic zvlastniho nevidel.Snazim se pit a chodit,ale spoustu veci nemohu delat.Chtela jsem se zeptat proc ty kolena boli a jak si muze clovek pomoci.Dekuji .Preji krasny den.
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
jak popisujete soudil bych na poruchu chrupavky pod čéškou kolenního kloubu. Tam opravdu na RTG nemusí být zpočátku nic vidět. Důležité je klinické a ultrazvukové vyšetření. Poruchu chrupavky čéšky umíme léčit.
Elena  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den pane doktore, z ničeho nic mně začalo bolet před třemi dny koleno, z vnější strany je nateklé a nejvíc bolí při ohýbání. Kdysi dávno už asi přes 10 roků jsem na toto koleno spadla. Můžu si dávat teplé nebo
studené obklady?Je mi 61 roků, děkuji předem za odpověď. Helena
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
v 61 letech mohou být již prvotní příznaky opotřebení kloubu - vyklenutí a otok znamená zmnožení buď nitrokloubní tekutiny nebo výstelky kloubu. Obklady si dávat můžete, spíše bych radil pečlivé ortopedické vyšetření.
Jana Hrnčířová  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, pane doktore, před 10 dny jsem ucítila dvojité lupnutí v koleni a náhlou bolest, v nemocnici mi bylo diagnostikováno podvrtnuté koleno a natažené kolenní vazy. Nebyl mi proveden ultrazvuk ani jiné vyšetření, doktor kontroloval pouze pohmatem a ohýbáním kolene. Dostala jsem ortézu na 3 týdny. Nyní již mohu s ortézou chodit a při chůzi koleno nebolí. Jediný problém je, že nemohu koleno úplně ohnout, max o 30%, a koleno je na vnitřní straně stále nepatrně nateklé, tvrdé a pokud chci ohnout tak na vnitřní straně cítím bolest a koleno neohnu. Je to normální a mám vyčkat doporučené 3 týdny, nebo opět navštívit ortopedii. Děkuji za zodpovězení dotazu.
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím
po 3 týdenní fixaci v ortéze, předpokládám bez možnosti ohýbání, je koleno pochopitelně ztuhlé. Jedná se o tzv. postfixační ztuhlost. Zpravidla jek dlouho je kloub fixován, tak dlouho se rozcvičuje, i déle. Pokud máte potíže na vnitřní straně s bolestí, ortopedii navštivte samozřejmě dříve.
Jan Pelikán  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
  • 1 odpovědí
Dobrý den
mám takový problém je mi 19 let a pokaždy když sedím v autě víc jak hodinu tak mě neskutečně začne bolet koleno, stačí ho jen protahnout a je na chvíli klid ale je to važně nepřijemny eště když jezdím z kamionem takže bych prosíl o radu DĚKUJI
Jarda  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den mám strašnou bolest v koleni začelo to před cca. třemi týdny byl jsem u lékaře ale rentgen nic neukázal ale při chůzi a taky když ohnu koleno(pouze při chůzi) když sedim tak v pohodě nevím co stím pořád si to mažu mastmi ale zdá se že zbytečne prosím pomozte
Děkuji.
Jaroslav
Rehabilitace - Mgr. Pavel Bajnárek  |  Basic member  |  Liberec
  • 105 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den,
doporučuji vyšetření ortoped, aby se zjistil také stav měkkých tkání - vazy a menisky. Pokud budou ty v pořádku, pak fyzioterapie.
Klema  |  návštěvník  |  Nitra
  • 1 odpovědí
Dobrý deň,
mám 17 a už asi dva týždne ma bolí nad pravým kolenom a hlavne pri ohnutí napr.keď spravím drep a potom sa mi ťažko vstáva a neviem či mám zájsť k doktorovi alebo je to len nejaké väčšie opotrebovanie alebo niečo také :)
Ďakujem :)
Simick9  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
dobry den, mam problem s kolenem. vlastne se vsemi klouby, zapesti mi krupe jako bramburky, ale to koleno je horsi.. nemuzu udelat ani drep, jizdu na kole uz vubec nezvladnu, koleno neni otekle, ale citim v nem tlak kdyz ho skrcim.. a kdyz narovnam, krupne v nem .nevim v cem je chyba, poradte prosim .. dekuji
michal0510  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 1 odpovědí
Dobry den,pane doktore,před 4 dny mi začlo bolet koleno pri kleknuti a zvednuti.A dnes nelze uplne ohnout a je otekle.Při ohybu mi z vnejsi strany tvoři bouli a křupe vni.Před 5 lety jsem v nem mnel přetržene vazy po nehode.Co to muže byt?A zda je nutne navštivyt lekaře?Dekuji
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
pokud v koleni přeskakuje a je oteklé, je potřeba zjistit příčinu potíží. Te neudělá nikdo, než odborný ortopéd.
hanzi  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den pane doktore, před 8 týdny jsem si při fotbale zlomil kotník. Následovala fixace sádrou pod koleno 5+2. Sádra nyní sundána a začal jsem rozcvičovat. Nejsem si plně jist, ale měl jsem pocit, že když mi prasknul kotník tak mi luplo i v koleni. Otok v koleni jsem nepozoroval a ani mě nebolelo. Po pár týdnech jsem potřeboval ohnout nohu (pata ke stehnu) a píchlo mě na vnitřní straně kolene. Říkal jsem si, že je to asi tou sádrou, že odtahuje kosti v koleni od sebe, ale nyní jsem bez sádry a když si to přitáhnu jak už jsem psal patu ke stehnu tak je to dost velká bolest a třeba hluboký dřep by byl problém. Myslíte pane doktore, že to je jen nějaká ztuhlost spojená s tou dlouhou nehybností kotníku a tím pádem i kolene, nebo tam bude jiný problém třeba meniskus?
Děkuji za odpověď. Koukal J.